A veseultrahang kimutatja a terhességet?
Hétfőn mennem kell veseultrahangra. Szilveszterkor voltam utoljára együtt a barátommal, azóta megjött (21 napos a ciklusom), de gyanakodom, hogy mi van ha mégis teherbe estem, úgyanis nem védekeztünk. Egy éve voltam már ilyen ultrahangon, és úgy rémlik, hogy akkor inkább az oldalamnál néztek valamit. Szóval szerintetek mennyi az esélye, hogy ha terhes vagyok, akkor kimutatja az ultrahang?
Esetleg, ha megkérem az orvost hogy ne írja rá a papírra, akkor is kötelezi az orvosi titoktartás, ha nem vagyok még 18?
Dehogy mutatja ki.
Egyrészt 21 napos ciklussal aligha lehet teherbe esni. Ezzel lesz majd még gondod, amikor már akarsz gyereket.
Másrészt a vesédet uh-ozza, nem a méhedet. A szemész sem látja, ha szuvas a fogad. Ez kb. olyan.
#2 Milyen 21 nap után?
Szilveszterkor voltak együtt.
Mivel a terhességet az utolsó mensi első napjától számítják, és nem a fogantatástól, így 5,5 hetes lennél. De mivel neked egy hetes csak a folliculáris fázisod, és egy normális nőnél kettő, így a te terhességed csak nevében 5 és fél hetes, de valójában 6 és fél hetesnek felel meg. (Ha terhes vagy.)
Egyébként nekem 4 hetesen hasi uh-val látta a doki a 3 mm-es petezsákot. De keresni kellett.
Vese uh-nál nem hiszem, hogy a méhedet fogja vizsgálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!