Az erős menzes vérszegénységhez vezet?
Figyelt kérdés
A mensrtuációs vér,tulajdonképpen "levonódik" a nő vérmennyiségétől? Akinek erős a vérzése,hajlamosabb a vérszegénységre,ahhoz képest akinek gyenge a vérzése?2010. febr. 8. 19:08
1/7 anonim 

válasza:

Igen, éppen ezért gyakori nöknél a vészegénység - pontosabban a vashiány. Megfelelö táplálkozással (vörös húsok, zöld szinü zöldségfélek) jól pótolható.
2/7 anonim 

válasza:

nem! dehogyis! ilyenről szó sincs a lányoknál az a vér pótlódik, termelődik helyette! :)
3/7 anonim 

válasza:

Bizony vérszegénységhez vezethet. Én is ezzel küzdök évek óta, jelenleg Feroglobin B12 kapszulát szedek mert 4-es volt a vasam 10 - 20- ig a normális.
4/7 anonim 

válasza:

Igen. Ha valaki 3-4 napnál tovább mensturál,vagy erősen,akkor tanácsos vaskészitményt szednie kúraszerűen + helyes táplálkozás és igy megelőzhető/orvosolható.
5/7 anonim 

válasza:

A vérszegénység nem a vér mennyiségének csökkenése!
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tudom,hogy a vérszegénység nem a vérmennyiséggel hanem a vashiánnyal kapcsolatos.Nem pontosan tettem fel a kérdést,de tulajdonképpen megkaptam a válaszokat.Tehát vashiányos vérszegénységhez vezethet az erős (főleg,ha rendszeresen) menstruációs vérzés?
2010. febr. 8. 20:19
7/7 anonim 

válasza:

Nekem csak vashiányom van menzim miatt.. Nagyon erős, kb 1 hétig tart..
Most voltam vérvételen, és a vasam 2,5 lett... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!