Voltam nőgyógyásznál, és gombás fertőzést állapított meg. Honnan kaphattam el, mikor már több mint két hónapja nem voltam együtt senkivel?
Nyilvános wc ülőkéjéről is ragadhat.
Vagy nyilvános zuhanyzó, öltöző. Satöbbi.
A bugyijaidat kézzel mosd ki.
Felesleges elmondani az ismerősnek, ha kifertőtleníti is a mosógépet - egyébként a dns ölő hipót ajánlom - attól ugyanúgy benne mossa a saját ruháit ami valszeg fertőzött csak ő immunis rá, a te szervezeted meg érzékenyebb.
Azonban...
Lehet hogy a mosógépben van a hiba és a lerakódások miatt fertőződsz meg, ami érdekes felvetés, mert ugye a ruhára nem nagyon ragad a cucc, ha meg ráragad akkor azt észre veszed.
Másrészről meg vidd mosodába a cuccod.
Hipót használok fertőtlenítésre, az viszont a színes ruhákat kicsinálja, a fehéret is ha eltúlzod az adagolást. Egy keveset oldj fel egy lavór vízben és áztasd be a fehérneműt egy órára. aztán mosd ki kézzel.
A hüvelygomba igazából nem egy olyan fertőzés, amit elkapsz valahol.
A hüvelyben normális körülmények között is megtalálhatóak a gombák, de a megfelelő baktériumok nem hagyják elszaporodni. Ha valami miatt felborul a hüvely pH-ja (pl. túlzott, nem megfelelő mosakodószerrel történő tisztálkodás, fogamzásgátló tabletta, antibiotikum szedés stb.), akkor a gombák elszaporodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!