Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Fogamzásgátló kérdés SOS! Az...

Fogamzásgátló kérdés SOS! Az új levelet nem tudom időben megkezdeni. Lehet baj?

Figyelt kérdés

a szünetek miatt nem tudott fogadni az orvos

és vasárnap kéne elkezdenem az új levelet, akkora telik le a 7nap szünet.

de csak hétfőn fogom tudni kiváltani a gyógyszert.

szóval 21 nap gyógyszer után 8 nap szünetem lesz.

így teherbe eshetek?

1.jén elment bennem a párom. azóta nem, és nem is fog amíg meg nem kérdezem az orvost hogy mi van.

2015. jan. 3. 19:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
háziorvos kiírhatja
2015. jan. 3. 19:59
 2/12 A kérdező kommentje:

szóval az 1 nap csúszás miatt már lehet pete érés??

mert ha igen azt számoltam, hogy addigra nem is lenne életképes a spermium

valaki tudna segíteni?

2015. jan. 3. 20:00
 3/12 A kérdező kommentje:

vasárnap nincs háziorvos..

már mindegy csak ma jöttem rá, hogy nekem holnap kéne elkezdeni, de holnap után lesz gyógyszerem

2015. jan. 3. 20:01
 4/12 A kérdező kommentje:

- Ha az első héten felejtett el bevenni egy filmtablettát:

Mielőbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítő fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelőző 7 napos időszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetősége. Ebben az esetben haladéktalanul értesítse kezelőorvosát.

2015. jan. 3. 20:02
 5/12 anonim ***** válasza:

Ha az egy nap csúszás miatt elkezdődne a peteérés akkor sem putty, pont vasárnap, hanem mondjuk egy hét múlva érne be.

Semmi gond nem lesz, ha ezt a levelet hétfőn kezded, csak ne legyen belőle rendszer.

Ha már régóta szeded és eddig sem volt gond, akkor kicsi a valószínűsége, hogy az egy nap miatt gáz legyen.

Minden esetre a gyógyszer hivatalosan csak a pontos szedés mellett nyújt megbízható védelmet, így szerintem a hónapban kiegészítő fogamzásgátló alkalmazása javasolt, mint az óvszer, a hüvelykrém vagy tabletta, vagy a megszakítás. (Most nem akarom előhívni a megszakítás nem védekezés c. műsort, mert amúgy igaz, de ebben az esetben működőképes, hiszen szedsz gyógyszert is. Vegyvédelmiben meg nem lehet szexelni, pedig az lenne csak a 100%-os védelem.)

A doki is ezt fogja mondani. Nyugi.

2015. jan. 3. 20:15
 6/12 A kérdező kommentje:

Jól van köszönöm a választ!:)

most lesz a 8. hónapja, hogy szedem. eddig mindig percre pontosan szedtem, mert ha becsúszna egy baba akkor 100% abortusz lenne a sorsa. :'(

2015. jan. 3. 21:33
 7/12 anonim ***** válasza:
5-ös jól mondja :)
2015. jan. 3. 23:22
 8/12 anonim ***** válasza:

A betegtájékoztató mondja jól. Ez a "ha régóta szeded, akkor így is véd" szöveg butaság.

Úgy kell eljárni, ahogy a tájékoztató írja. Gumival védekezz most is, meg majd a kezdés után még egy hétig is!!!

2015. jan. 4. 23:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Senki sem mondta, hogy így is véd...

Írtam, hogy használjon más védekezést is. Azt is írtam, hogy ha régóta szedi, akkor nem valószínű, hogy megindul egy nap miatt a peteérés, de utána azt is írtam, hogy nincs 100%-os védekezés. Gyakorlatilag a pontos szedés mellett is teherbe eshet, millió egy példa van rá.

Rosszul esik, hogy butaságnak titulálsz valamit, amit el sem olvastál rendesen.

2015. jan. 5. 11:03
 10/12 A kérdező kommentje:

voltam orvosnál természetesen, ő is azt mondta, amit az ötös. hogy a hónapban védekezzek máshogyan. az egész ciklusban... nem csak egy hétig.

de később a tájéköztatóban is megtaláltam, és ezt írja!

nem az ötös írt hülyeséget

megszakítással védekezünk, remélem nem lesz gond

2015. jan. 12. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!