Fogamzásgátló kérdés SOS! Az új levelet nem tudom időben megkezdeni. Lehet baj?
a szünetek miatt nem tudott fogadni az orvos
és vasárnap kéne elkezdenem az új levelet, akkora telik le a 7nap szünet.
de csak hétfőn fogom tudni kiváltani a gyógyszert.
szóval 21 nap gyógyszer után 8 nap szünetem lesz.
így teherbe eshetek?
1.jén elment bennem a párom. azóta nem, és nem is fog amíg meg nem kérdezem az orvost hogy mi van.
szóval az 1 nap csúszás miatt már lehet pete érés??
mert ha igen azt számoltam, hogy addigra nem is lenne életképes a spermium
valaki tudna segíteni?
vasárnap nincs háziorvos..
már mindegy csak ma jöttem rá, hogy nekem holnap kéne elkezdeni, de holnap után lesz gyógyszerem
- Ha az első héten felejtett el bevenni egy filmtablettát:
Mielőbb be kell venni a kimaradt adagot, még abban az esetben is, ha a késedelem hosszúsága miatt ekkor két filmtabletta bevétele szükséges. Ezt követően az előírt időpontokban kell szedni a készítményt, azonban 7 napon keresztül kiegészítő fogamzásgátló módszert (például óvszert) is kell alkalmazni. Ha a megelőző 7 napos időszakban közösülésre került sor, nem zárható ki a terhesség lehetősége. Ebben az esetben haladéktalanul értesítse kezelőorvosát.
Ha az egy nap csúszás miatt elkezdődne a peteérés akkor sem putty, pont vasárnap, hanem mondjuk egy hét múlva érne be.
Semmi gond nem lesz, ha ezt a levelet hétfőn kezded, csak ne legyen belőle rendszer.
Ha már régóta szeded és eddig sem volt gond, akkor kicsi a valószínűsége, hogy az egy nap miatt gáz legyen.
Minden esetre a gyógyszer hivatalosan csak a pontos szedés mellett nyújt megbízható védelmet, így szerintem a hónapban kiegészítő fogamzásgátló alkalmazása javasolt, mint az óvszer, a hüvelykrém vagy tabletta, vagy a megszakítás. (Most nem akarom előhívni a megszakítás nem védekezés c. műsort, mert amúgy igaz, de ebben az esetben működőképes, hiszen szedsz gyógyszert is. Vegyvédelmiben meg nem lehet szexelni, pedig az lenne csak a 100%-os védelem.)
A doki is ezt fogja mondani. Nyugi.
Jól van köszönöm a választ!:)
most lesz a 8. hónapja, hogy szedem. eddig mindig percre pontosan szedtem, mert ha becsúszna egy baba akkor 100% abortusz lenne a sorsa. :'(
A betegtájékoztató mondja jól. Ez a "ha régóta szeded, akkor így is véd" szöveg butaság.
Úgy kell eljárni, ahogy a tájékoztató írja. Gumival védekezz most is, meg majd a kezdés után még egy hétig is!!!
Senki sem mondta, hogy így is véd...
Írtam, hogy használjon más védekezést is. Azt is írtam, hogy ha régóta szedi, akkor nem valószínű, hogy megindul egy nap miatt a peteérés, de utána azt is írtam, hogy nincs 100%-os védekezés. Gyakorlatilag a pontos szedés mellett is teherbe eshet, millió egy példa van rá.
Rosszul esik, hogy butaságnak titulálsz valamit, amit el sem olvastál rendesen.
voltam orvosnál természetesen, ő is azt mondta, amit az ötös. hogy a hónapban védekezzek máshogyan. az egész ciklusban... nem csak egy hétig.
de később a tájéköztatóban is megtaláltam, és ezt írja!
nem az ötös írt hülyeséget
megszakítással védekezünk, remélem nem lesz gond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!