Hogyan tudom befolyásolni a menszeszem? Nagyon rendszertelen. (bővebben lent. )
Én csak a fogamzásgátlóról tudok, ami segítene.
Nekem hulla pontos ciklust csiált mindig, naptárt lehetett hozzá igazítani, és nem volt addig fájdalmas soha és hosszú sem. Mikor abbahagytam, megtudtam, milyen lenne nélküle a ciklusom... Hát, inkább a napi egy bogyó!
nekem is rendszertelen sőt még a hasam is annyira szokott fájni h vmikor éjszakánként infralámpázom és gyogyszereket szedem be..
azt tudom h ha vashiányod van akkor tovább tart a menstruáció 6-7 napig, de 3-4 az ideális az orvosok szerint.
emiatt ne szedj fogamzásgátlót mert a napi egy bogyo az több év mulva több száz bogyó lesz..és még az orvosok sem tudják h ennek 20-30 év mulva milyen mellékhatása lesz..
Tévedés, hogy a fogamzásagátló beállítja a ciklusodat. nem beállítja, hanem LEÁLLÍTJA. Kikapcsolja a petefészkedet, és a bogyó dolgozik helyette, a bogyó csinál neked mesterséges ciklust. Ha nem 21+7 naponta szednéd, hanem mondjuk 42+7 naponta, akkor úgy "jönne meg".
Nem javaslom, hogy fiatal lányok az előtt kezdjenek el fogamzásgátlót szedni, mielőtt magától vagy orvosi segítséggel beállna a termmészetes ciklusuk. Az ilyen lányok, mint te, sorozatban járnak úgy, hogy a ciklusuk "rendezése" miatt évekig szedik a tabit, aztán amikor leállnak vele, csodálkoznak, hogy miért nem rendeződik a ciklus, miért nem jön a baba... Hát azért, mert az alapproblémát x évig nem kezelték, csak elfedték.
Rendszertelen ciklusra első körben barátcserjét avasolok (pl Zafír barátcserje kapszula). Ez direkt arra való, hogy beállítsa a ciklusodat. Nekem is jó tapasztalataim vannak vele, és más, babára vágyó nőknek is (akik évekig szedték a tabit, aztán pedig nem jött a baba). A hatása leghamarabb 2-3 hónapnyi szedés után kezd el mutatkozni, szóval nem azonnal. Kicsit türelmesnek kell lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!