Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan tudom befolyásolni a...

Hogyan tudom befolyásolni a menszeszem? Nagyon rendszertelen. (bővebben lent. )

Figyelt kérdés
17 vagyok és nagyon változó a ciklusom(van mikor 24 nap van mikor 38nap :S )...Van valami módszer arra, hogy hamarabb megjöjjön, vagy elmúljon?(Hogy kicsit tudjam befolyásolni a rendszerességét és rászokjon a szervezetem).2éve élek szexuális életet(és persze védekezés ellenére)elég aggasztó a "havi aggódás"azért...(fogamzásgátlót nemszeretnék szedni). Előre is köszönöm a gondolatokat, ötleteket, hasznos válaszokat!
2010. febr. 2. 00:39
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
Igazából nem. A fogamzásgátló beállítaná normálisan, nem feltétlen muszáj ilyen mammuthormon mennyiségűt szendi, vannak gyengébbek is, amik pl. nem fogamzásgátló, csak a ciklust szabáylozza. D eilyen korban nekem is hasonló volt, normális ez.
2010. febr. 2. 00:47
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! :)
2010. febr. 2. 00:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Hallottam, hogy ha alkoholt fogyasztasz pl:rum, vagy citromlevet iszol, vagy adott mennyiségben C-Vitamint szedsz..akkor azzal késleltetheted?...szerintetek?...ötletek?...
2010. febr. 2. 00:59
 4/7 anonim ***** válasza:
86%
Nekem 10 éve össze-vissza van, gyógyszert pedig nem szedhetek. A citromléről tudok nyilatkozni, ha jól belimonádézok (naponta legalább fél liter), az jó pár nappal el tudja tolni a dolgot. Egyszer rám is jött a frász, hogy baj van, mire egy hét után leesett, hogy legalább két hete minden nap limonádét ittam! Abbahagytam, 2-3 nap után meg is jött.:)
2010. febr. 2. 01:08
 5/7 anonim ***** válasza:

Én csak a fogamzásgátlóról tudok, ami segítene.

Nekem hulla pontos ciklust csiált mindig, naptárt lehetett hozzá igazítani, és nem volt addig fájdalmas soha és hosszú sem. Mikor abbahagytam, megtudtam, milyen lenne nélküle a ciklusom... Hát, inkább a napi egy bogyó!

2010. febr. 2. 07:27
 6/7 anonim ***** válasza:

nekem is rendszertelen sőt még a hasam is annyira szokott fájni h vmikor éjszakánként infralámpázom és gyogyszereket szedem be..

azt tudom h ha vashiányod van akkor tovább tart a menstruáció 6-7 napig, de 3-4 az ideális az orvosok szerint.

emiatt ne szedj fogamzásgátlót mert a napi egy bogyo az több év mulva több száz bogyó lesz..és még az orvosok sem tudják h ennek 20-30 év mulva milyen mellékhatása lesz..

2010. febr. 2. 07:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Tévedés, hogy a fogamzásagátló beállítja a ciklusodat. nem beállítja, hanem LEÁLLÍTJA. Kikapcsolja a petefészkedet, és a bogyó dolgozik helyette, a bogyó csinál neked mesterséges ciklust. Ha nem 21+7 naponta szednéd, hanem mondjuk 42+7 naponta, akkor úgy "jönne meg".

Nem javaslom, hogy fiatal lányok az előtt kezdjenek el fogamzásgátlót szedni, mielőtt magától vagy orvosi segítséggel beállna a termmészetes ciklusuk. Az ilyen lányok, mint te, sorozatban járnak úgy, hogy a ciklusuk "rendezése" miatt évekig szedik a tabit, aztán amikor leállnak vele, csodálkoznak, hogy miért nem rendeződik a ciklus, miért nem jön a baba... Hát azért, mert az alapproblémát x évig nem kezelték, csak elfedték.

Rendszertelen ciklusra első körben barátcserjét avasolok (pl Zafír barátcserje kapszula). Ez direkt arra való, hogy beállítsa a ciklusodat. Nekem is jó tapasztalataim vannak vele, és más, babára vágyó nőknek is (akik évekig szedték a tabit, aztán pedig nem jött a baba). A hatása leghamarabb 2-3 hónapnyi szedés után kezd el mutatkozni, szóval nem azonnal. Kicsit türelmesnek kell lenned.

2010. febr. 2. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!