Candida gombának lehet köze a folyton visszatérő hólyaggyulladás/hólyaghuruthoz?
Több, mint két évig szenvedtem szexuális fájdalmakkal, mire végre 2 hete egy olyan orvoshoz kerültem, aki valóban foglalkozott a bajommal, és megállapította tenyésztésből, hogy candida albican-om van. Azonnal el is kezdte a kezelést, és már kezdek kilábalni belőle.
A "felfázások" is kb 2 éve kezdődtek. Először csak 5-6 havonta volt egy néhány napig tartó csípő, égő érzéssel járó vizelésem, enyhe görcsökkel. Aztán egyre gyakrabban és egyre durvább lett (mint a candida által okozott szexuális fájdalmak is idővel egyre elviselhetetlenebbek lettek). Mára már kevesebb, mint 3 hónap kell, és visszatér a gyulladás, rögtön első nap erős görcsökkel, és véres, fájdalmas vizeléssel.
A háziorvosom mindig csak egy újabb adag antibiotikummal intéz el, ma is megkérdeztem, hogy nem igaz, hogy nem tudnának valahol kivizsgálni, utaljon be valahová. Erre csak annyit mondott, hogy úgysem tudnak máshol sem semmit csinálni velem...
Szóval lehet, hogy a kettő összefügg? Mert kérdeztem már egy asszisztenstől ezt az ügyeleten tegnap, de ő sem tudott mit mondani rá..
Ha végeztem a candida kikezeléssel, akkor el fog múlni vajon ez a problémám is?
Köszi L/20
Igen, összefügghet a kettő! Nagyon is!
Remélhetőleg ha sikerül kiirtani a candidát akkor megszűnnek a felfázásos panaszaid is, de ehhez az kell, hogy rendesen betartsd a diétát és a kezelési utasításokat. Az sem árt, ha eztán ételmódot váltasz, hogy a fertőzés ne térjen vissza, mert hiába irtjátok ki, ha utána folytatod a korábbi életmódodat ami mellett megbetegedtél, akkor vissza fog térni a gomba!
Semmiféle diétát nem mondtak nekem, amit tartanom kellene :/
Hüvelyi candida fertőzésem volt, úgyhogy Fluconazole-Q pharma-t, és két adag Gynazol-t kaptam a bajom kezelésére. De semmi diétát, vagy életmód váltást nem mondtak. /:
A candida alapvetően a bélrendszerben él, a normál bélflóra része lenne kis mennyiségben.
Nem megfelelő táplálkozás esetén, főleg sok finomított szénhidrát fogyasztása miatt a gomba elszaporodik, mert jobban kedveznek neki a bélben kialakuló körülmények. Az elszaporodása miatt csökken más, hasznos bélbaktériumok száma.
A hüvely a végbélnyíláshoz igen közel helyezkedik el, így a bélflóra megváltozása magával hozza a hüvelyflóra változását is. De ami biztos, hogy emiatt ha a bélrendszeredben nem csökken a candida gomba menyisége, akkor igen hamar visszafertőzöd magad nőgyógyászatilag is.
Szerintem sikeres candida kezelés nincs diéta és életmódváltás nélkül, olyan mintha vödörrel mernéd a vizet a tengerből.
Javaslom keress fel egy igazán jó dokit, mondd meg neki, hogy candidát diagnosztizáltak nálad, és szeretnél teljes körű kivizsgálást.
A neten ha rákeresel a candidára akkor sokat olvashatsz róla.
Köszönöm a választ!
Pontosan milyen dokit kell keresnem ezzel? És akkor a diéta lényege az, hogy ne egyek túl sok édességet meg finomliszteset?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!