Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tehetnénk, Hogyan segíthet...

Mit tehetnénk, Hogyan segíthetnénk neki, miért tagadja?

Figyelt kérdés
Köröblül 3 éve,hogy rájöttünk húgom hánytatja magát. Többször is lebukót előttünk,mégis tagadja hallani se akar róla.Sőt ha segítségünk kínáljuk tördel és kiabál majd nem beszél velünk hetekig meg sértődik. 3 hónapja életet adott egy nagyon szép és egészséges kisfiúnak,hála az égnek. 4 napja nála aludtam és vacsiztunk majd ö közölte letusol én meg be akartam menni pisilni és rá nyitottam becsuktam az ajtót féltem felhozni neki mert ordított volna, a fogai tönkre mennek orvoshoz jár vele. mit tegyünk. 7 éve kapcsolatban él és a párjára se hallgat. Segítsetek hogyan csináljam mit mondjak neki. féltem mert szeretem. orvoshoz biztos nem fordulna . 40 kg. nem értem hogy terhessége alatt az orvosoknak nem tűnt fel hogy milyen vékony. Mit csináljunk? Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. nov. 29. 10:51
 1/8 anonim ***** válasza:
Felnőtt ember, semmit Nem tudsz tenni.
2014. nov. 29. 10:55
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor nézzük ahogy tönkre teszi magát? Minden nap sírok érte. Azt olvastam meg is halhat ez igaz?
2014. nov. 29. 10:57
 3/8 anonim ***** válasza:
Eljuthat akár oda is. Ez egy mentális betegség, pszichiáter tud segiteni. De erőszakkal nem vihetitek be sajnos.
2014. nov. 29. 10:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Esetleg próbáljatok finomabban közeledni a témához. Ha valamennyire lehet vele beszélni, akkor mondd el neki, hogy te nem ítéled el őt, nem akarod bántani, nem csinált semmi rosszat, csak szeretnéd megérteni. Kérdezd meg tőle óvatosan, hogy miért csinálja. Valószínűleg elég komoly lelki okai vannak és ő se tudja pontosan, de valami kezdő választ tudhat adni. Például hogy milyen érzés neki, mikor érzi szükségét és hasonlók. Ha már bizalmasabb a viszony, akkor el lehet kezdeni kérdezgetni, hogy ez neki nem rossz-e. Mert lehet hogy okoz neki egy jóérzést, de azért a kellemetlen hatásait is felfoghatja, még ha nem is néz szembe velük. Ahhoz, hogy ténylegesen meggyógyuljon valószínűleg legalább egy pszichológusra szükség lesz, de ahhoz hogy belássa, hogy neki ez jót tenne, először mérhetetlen türelem, kedvesség és megértés kell. Jelenleg minden efelé irányuló megmozdulásotokat támadásként észleli, tehát védekezik. Így nem tudtok sehova se eljutni.

Ha egyáltalán nem lehet vele közvetlenül a témáról beszélni, akkor esetleg jöhet az, hogy kreálsz egy nem létező lányt, akit ismersz valahonnan vagy hallottál róla és ugyanezt csinálja. Mondd el neki, hogy szomorú vagy (vagy egy barátod nagyon szomorú), mert a lány senkit nem enged közel magához és nem engedi, hogy megértsék, pedig te/a barátod csak szeretnétek megérteni, hogy mellette lehessetek. Szóval érted. Az egész sztorit átvetíteni egy fikcióba. Úgy talán kevésbé érzi támadásnak. De ha azt érezteted, hogy amit tesz az probléma, hatalmas gond és rossz, akkor örökké csak védekezni fog és sosem nyílik meg.

Persze nincs rá garancia, hogy amit mondok, az beválik. De egy ilyen szituációban én így próbálkoznék.

2014. nov. 29. 11:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Nálunk valamelyik csatornán megy egy műsor, ahol a "beteget" szembesíti a család (anya, apa, kutya, macska, bárki aki szereti), úgy, hogy behívják egy szobába, hogy na most beszélnünk kell és most pedig végig hallgatsz minket. Mindneki elmondja a magáét, hogy tudják, hogy beteg és felhoznak konkrét példákat. Mindenki elmondja, hogy mennyire szereti, felhoznak régi szép emlékeket és a végén, hogy ha nem kezelteti magát, mert beteg, akkor bizony elhagyják, magára marad.Persze vannak nagy drámázások, de a vége, hogy belemegy az illető(nem mindig van happy end). Az a baj, hogy ő sem ismeri fel, hogy baj van, de tényleg belehalhat. Meg kell neki mondani, hogy ha így folytatja nem fogja látni felnőni a gyerekét.
2014. nov. 29. 11:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,nagyon kedvesek vagytok.Igyekszem több időt eltölteni vele és kedvesen és óvatosan beszélni vele erről a témáról.
2014. nov. 29. 11:35
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem tehetsz semmit, míg Ő nem akar gyógyulni, nem fog.

Max. kényszerből elmegy, hogy nektek jó legyen, aztán mellette csinálja.

Igen, belehalhat, simán.

2014. nov. 29. 11:51
 8/8 A kérdező kommentje:
És a 3 hónapos kisbabára nézve ennek nincs veszélye? táplálja mert teje van,rengeteg.
2014. nov. 29. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!