Mit tegyek, hogy jobban viseljem a menstruáció első napját?
Tudom, hogy "normális" a rossz közérzet, tudom hogy ember tipustól függ, hogy kinek mennyire és milyen tünetekkel jár a menstruáció, tudom, hogy mi ennek az orvosi megnevezése, szóval ilyen válaszok nem érdekelnek :)
Gondolom teljesen elmulasztani nem lehet, de mitől tudnám könnyebbé tenni? Milyen praktikák vannak, amivel akár napokkal előre fel lehet rá készülni.
A Tüneteim:
hasmenés
émelygés
szorongás
Fáradtság
Nagyon durva ingerlékenység és érzékenység
Nyilván fáj a hasam és derekam is, de ezek nem olyan zavaróak, Az előbb felsoroltak viszont nagyon megviselnek, és még ezeket is túl élném hiszti nélkül, de ilyenkor nem tudok teljesíteni a munkahelyemen, hiába eröltetem meg magam, félek hogy mivel havonta 1x van 1-2 rossz napom ezért a főnököm megelégeli majd ezt az állapotot és elbocsájt.
A legrosszabb ilyenkor a szorongás és a fáradtság. Ezek miatt tudom a legnehezebben elvégezni a munkámat.
Fogamzásgátló szedését ne ajánljátok, mert próbáltam párat és sajnos csak azért értem el vele hogy akkor is ilyen voltam, ha nem menstruáltam éppen.
-sportolj rendszeresen
-tölts sok időt a friss levegőn, sétálj
-gyümölcsök/zöldségek fogyasztása (esetleg vitamin tabletta)
Nekem is sokat segített a sportolás, gyakran szenvedtem én is az első napokban. :/
Igyál colát ha émelyegsz,nekem az segít,ha megiszok egy pohárral sokkal jobb.
Hasmenésre-rizs,krumpli,pirítós,tea vagy almalé
Illetve nagyon sok folyadék,ami inkább víz legyen.
Többire nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!