28mm-es petefészek ciszta. A kérdésem a következő:ekkora cisztát el tudnak még tüntetni gyógyszerek? És mitől alakulhat ki? Fiatal vagyok, félek, hogy később esetleg akadályozza majd a teherbeesést.
Ez nem olyan nagy -
Valóazínűleg fel fog szívódni
Cisztának alapból 3 centi felett nevezzük.
Egy ekkora simán felszívódhat mindenféle kezelés nélkül. Sőt,ennél még nagyobb is. Nekem kétszer ekkora is simán felszívódott.
Ha felszívódik, az csak jó, ha nem, és panaszokat is okoz, akkor megműtik. Egy bizonyos méret felett alapból ajánlott a műtét (nekem jelenleg 80 mm-es cisztám van).
Hogy mitől alakulhat ki? Leginkább a genetika, ami ebben szerepet játszik, az meg, hogy a teherbeesést mennyire befolyásolja, szintén egyénfüggő, kinél hogy van ez. Valakinek pl. menstruáció előtt felszívódik, nekem korábban egy 5 cm-s így szívódott fel. Ami most van, Ő sajnos nem akar, ezért is döntöttem a műtét mellett, na meg mert fáj is.
A műtét rutinműtét, főleg hogy Neked szerencsére nem túl nagy cisztád van, úgyhogy ne aggódj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!