18 éves leszek, az normális ha még mindig nem rendszeres a menstruációm?
Szia! Ne aggódj! Az egyáltalán nem baj, ha nem tudod napra pontosan megmondani, mikor jön meg legközelebb. Nagyon kevés nőnek óramű pontosságú a mensese - kivéve a fogamzásgátlót szedőknek. Egy ciklus 25-35 nap között normális. Pár napos csúszás (egy hétig) ide vagy oda belefér, sok minden befolyásolhatja: idegeskedés, időjárás, ételek, szexuális aktivitás, egyesek szerint még a hold is :).
Az, ha hónapokig nem jön meg, már aggasztana, de ha csak ritkán fordul elő, még az sem olyan nagy baj - emlékszem, amikor érettségiztem, júniusban nekem sem jött meg.
Nőgyógyászhoz szerintem csak akkor érdemes menned, ha egyébként is fogamzásgátlóra lenne szükséged, vagy babát szeretnél. A hormon veszélyes szer, csak végső esetben alkalmazzuk. Ha nagyon zavar, először próbálkozhatnál teákkal vagy homeopátiával - nekem segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!