Hogy kell használni a menstruációs naptárat?
Mindenkeppen érdemes rendszeresen felírni, mert van, amikor az orvosnak szüksége lenne rá, nemcsak az utolsó menzesz idöpontjára.
Normál esetben elég a kezdönapot felírni, de ha egy-egy esetben valami nem megszokott (rövidebb-hosszabb ideig tart, erösebb vagy gyengébb a vérzés), azt érdemes odaírni, ugyanis adott esetben fontos lehet.
Fejben tartani nem lehet igazán, a legtöbben csak körülbelülre tudják megjegyezni.
Régen én is csak megjegyeztem, hogy mikor volt az utolsó. Akkor kezdtem naptárat használni, mikor először jártam nőgyógyásznál, és rákérdezett, hogy hány naposak szoktak lenni a ciklusaim, mennyire rendszeres. Jól beégtem, mert hát válaszolni nem tudtam. (szülésznő gyereke vagyok, duplán égő)
Azután kezdtem papír alapút, majd egy pár évvel később neteset használni.
Bejelölöd, hogy mikor van, az erősségét, de sok mást is tudsz rajta vezetni, pl. hogy mikor voltatok együtt, mikor voltál utoljára nőgyógyásznál, egyéb ciklussal összefüggő tünetek, mikor vizsgáltad utoljára a melledet, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!