Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehetséges, hogy a tampontól...

Lehetséges, hogy a tampontól rendszertelenné válik a ciklus? (bövebben lent)

Figyelt kérdés

Régebben évekig mindig napra pontosan jött meg a menstruációm. Tudom, hogy ritka, de tényleg így volt, még egy napott sem csuszott soha:)

Ami nagyon jó volt, mert sosem voltam amiatt ideges, hogy vajon mikor fog megjönni.

Kb. egy éve használok tampont, és azóta teljesen rendszertelenné vált. Azt hittem, hogy majd beáll megint, de nem. Azóta teljesen kiszámíthatatlan, és azt csak úgy mellékesen teszem hozzá, hogy annyira göncsöl a hasam az első napon, hogy nem tudok sehova se menni, és nem segít semmilyen gyógyszer:(

Ha átváltok betétre az sem segít, talán mintha nem fájna annyira a hasam... TALÁN

Szerintetek lehetséges, hogy a tampontol van? De ha nem attól, akkor mi más?

Nem történt semmi 1 évvel ezelött, ami megváltoztathatta volna.

Szerintetek?:(

2010. jan. 26. 02:03
 1/6 anonim válasza:
70%

Férfi vagyok, tehát a lényegi rész megválaszolását a nőkre bízom, de az szerintem biztos, hogy a tampon ebben semmilyen szerepet sem játszik.

Az, hogy kevésbé fáj a hasad ha betétet használsz...bár lehet, hogy hülyeséget írok, de talán próbálj kisebb tampont használni ha már mindenképpen azt szeretnél...talán az segít.

De ami biztos megoldást nyújt, ha megkérdezed a nőgyógyászod vagy édesanyádat...

2010. jan. 26. 02:47
 2/6 anonim válasza:
100%
A tampon nem befolyásolja, h késik v nem, használj kisebb tampont, és 3, max 4 óránként cseréld...amikor meg már a nehezebb napokon túl jutottál, használj valami vékonyabb betétet! Ajánlom neked a kamilla teát, nekem is nagyon görcsöl mindig a hasam, fáj a fejem és a derekam, mindig itthon ültem régebb, és semmi gyógyszer nem hatott...de kb. egy éve mindig mielőtt tudom, h kell jönnie, azelőtt pár nappal neki fogok, és naponta 2-3 csésze kamilla teát elfogyasztók, na meg közben is...és tényleg nagyon jó, már a barátnőimnek is bejött:)
2010. jan. 26. 04:06
 3/6 anonim ***** válasza:

a tampon télleg nem befolyásolja a menzesz időpontját.

ha fáj a hasad akkor próbálj kisebb tampont.

hány éves vagy amúgy? ha még fiatal, és nemrég óta menstuálsz akkor természetes lehet a csúszás. ha viszont már sokideje menzeszelsz és most felborult a ciklusod akkor talán érdemes lenne nőgyógyásszal konzultálni, főleg hamég a hasad is eléggé fáj.

2010. jan. 26. 11:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Biztos h nem a tampontól rendszertelen a ciklusod,csakis hormonális oka van!Az első napon vegyél be algoflex-Met vagy hasonló gyógyszert,beszélgess édesanyáddal ,biztos segít!
2010. jan. 26. 13:44
 5/6 A kérdező kommentje:

Első: Köszönöm a választ, bár elég furi, hogy férfi létedre ilyen témákat olvasgatsz:)

Na de nem baj... csak csodálkoztam, hogy kommentáltad.

Második: Köszi az ötletet a kamilla teát majd kifogom próbálni:)

Remélem, hogy használ majd:)

Kisebb tampont nem tudok hasznlni mivel az első napokban a maxit(a legerősebb Ob, amit terhesség után ajánlanak) kell 3-rom óránként cserélnem, külömben átázok:(

Harmadik: Igen azt tudom, de most számoltam össze, hogy már 9 éve mentruálok...

Negyedik: Az algo M-et próbáltam már párszor, de mindig hánytam tőle:S

Azért köszi a vászokat, legalább megtudtam, hogy nem a tampontól van.

Nah mind1, ez van:(

Végülis sok lánynak össze vissza jön meg, csak régen voltam kiváltságos, hogy mindig pont 15.-én:(

2010. jan. 26. 20:46
 6/6 A kérdező kommentje:

ÁÁÁ, és a kérdésben is elszámoltam, a "kb 1 éve", az több mint 2 éve.

Bocsi

2010. jan. 26. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!