Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Alkoholista nőrokonom szeme...

Alkoholista nőrokonom szeme és bőre is sárga már, de nem hajlandó orvoshoz menni, mik az esélyei?

Figyelt kérdés
Sajnos annyira letargiában van és depresszióban hogy semmi nem érdekli, orvosról hallani sem akar iszonyú jelenetet rendezett mikor kihivtunk neki egyet. Májzsugorodása lehet már, a tünetek erre utalnak, hasa puffadt végtagjai vékonyak gyengék. Vérzékeny is eléggé. Ha el is vinnénk kórházba utána sem hagnyá abba az alkoholt mert egyszerűen nem érdekli meghal-e.Ha valaki ért hozzá irja meg meddig élhet még így? :(
2010. jan. 25. 17:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
2 hét és 15 év között attól függően, mennyire erős a szervezete.
2010. jan. 25. 17:27
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
hát nem vok orvos,de a lairtak alapján nem sokáig. :( Nem kell törödni vele,milyen jelenetet rendez,el kell vinni orvoshoz.ha kell,eröszakkal. Vagy kihivni egyet aztán beviszik.
2010. jan. 25. 17:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy pszichológust hívjatok hozzá mindenképpen.Ő biztosan tudna rajta segíteni.Sok sikert kívánok és szurkolok neki, hogy meggyógyuljon!
2010. jan. 25. 17:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Mennyit iszik, hogy már sárgul??
2010. jan. 25. 19:53
 5/12 A kérdező kommentje:
Sztem átlagosan napi egy liter bor tisztán, de ez már 10 éve tuti...Azért átlagosan mert van hogy 2 napig semmi aztán 3 nap alatt 5 lityi bor ...de enni szinte semmit.
2010. jan. 25. 21:06
 6/12 anonim ***** válasza:
Sajnos csak az elvonókúra segítene, de ahhoz az ő beleegyezése is kell.
2010. jan. 25. 21:34
 7/12 A kérdező kommentje:
Azt sem ismeri be hogy alkoholista lenne..."hiszen csak annyit iszik mint más" . Sajnos sehogy sem lehet rá hatni. nem vallja be még magának sem talán hogy beteg. A kérdés itt most tényleg az hogy mennyi időnk van még hogy velünk marad..Gyenge már alig van ereje. mi meg csak nézzük és tehetetlenek vagyunk.
2010. jan. 25. 21:55
 8/12 anonim ***** válasza:

Az egyik ismerősöm mikor besárgult,másnap rosszul is lett,mentőt hivtunk,és az intenziven volt 2 hétig!

Felépült,de az orvosok is azt mondták,hogy még így sem jósolnak neki sokat! Most 3 hónap elteltével,újra iszik! Sőt vedel. Sajnos ha ő nem akarja,nem tudjuk kezeltetni!

Hiszen az ő beleegyezése kell.

2010. jan. 26. 14:30
 9/12 anonim válasza:

Sziasztok!

Az én édesapám tavaly januárt 28-án került be kórházba sárgasággal a bőre és a szemfehérje is mandarin sárga volt! Tavaly augusztus 15-én meghalt. Miután kórházba került nem ivott egy kortyot sem, de a mája olyan szinten károsodott, hogy nem tudtak már rajta segíteni! Eleinte azt mondták, hogy elélhet akár évekig, ha nem iszik, de hónapról-hónapra egyre többször került májkóma közeli állapotba és végül augusztus 13-án délben májkómába esett és 15-én délután 2 órakor meghalt! Én azt tudom tanácsolni, hogy próbáljatok minden eszközt megragadni, hogy orvoshoz kerüljön, de már akkor sem garantált semmi!!! Tudom, hogy a legborzasztóbb a tehetetlenség, hogy nem tudsz rajta segíteni, mert nem engedi és is végig jártam ezt az utat az édesapámmal, bár Ő mikor besárgult Önként hívta az orvost aki azonnal beküldte a kórházba! Nyilván azt tudni kell, hogy az ilyen betegekkel a kórházakban elég lekezelően bánnak amit még inkább a szívükre vesznek, viszont ha van mellette családtag akkor van aki kiálljon mellette, hisz egy orvosnak sincs joga ítélkezni!

Sok erőt és kitartást kívánok nektek ehhez a nagyon nehéz dologhoz!

2010. febr. 4. 08:49
 10/12 A kérdező kommentje:
Bekerült kórházba, elkezdtek neki infúziót adni, meg a Mepa Herz nevű granulátumot, de semmi egyéb...ja meg nyomják nyugatóval és vizhajtóval, de nem tud már lábra állni sem mióta bekerült, mert egyre vizesebb és gyengébb a lába ...EZ MI??? És a hasa egyre nagyobb...szval számomra nem javul hanem látszólag egyre rosszabbul van... Mit tegyek? Valakinek van legalább jó tapasztalata is a kórházakkal, mert én már egyre kevésbé bízom meg bennük, hiába jó belgyógyász állítólag az osztályvezető...már egyre jobban félek, még nem olyan idős hogy meg kelljen halnia.
2010. febr. 9. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!