Mi az a cikluszavar? Es mitol van az?

Ha jól értem, arra gondolsz, amikor egy nőnek nem rendszeres időközönként jön meg a havi vérzése, vagy túl hosszú ill túl rövid időközönként jön meg neki.
Általában hormonzavar okozza, de csomó más oka is lehet, anatómiai elváltozástól kezdve PCO szindrómáig.
ha ilyen problémád van, akkor nőgyógyásznál a helyed.

Úgy érted, hogy mi lehet a következménye annak, ha cikluszavarod van? Hát pl az, hogy nehezen esel teherbe, vagy sehogyse.
De ha leírnád, hogy mik a panaszaid, akkor többet tudnék mondani. Jó lenne, ha nem két szóban, hanem részletesen írnád le. Nem kell szégyenlősködni, úgysem ismerjük egymást. :-)

Elég nehezen értem, amit írsz, nagyon furán fejezed ki magadat.
ha jól értem, akkor a vérzésed esténként nem piros, hanem barnás. Ez NEM cikluszavar. A cikluszavar az, amikor nem 28 naponként jön meg a vérzésed, hanem 21 napnál kevesebb vagy 35 napnál több telik el két vérzés kezdőnapja között. Vagy ha összevissza jön meg: hol 40 napra, hol meg 20-ra.
Javaslom, menj el nőgyógyászhoz, amúgy is el kell menni évente egyszer, ha nemi életet élsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!