Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » S. O. S. Nikkel allergiára...

S. O. S. Nikkel allergiára mit javasoltok? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Pár hónapja viszket a tenyerem az orvos azt mondta ekcéma (dermatitis).Most volt allergia vizsgálatom (hátamra ragasztottak allergén anyagokat) a nikkel lett +.

Mit javasoltok?

2010. jan. 24. 18:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha van rajtad nikkelből óra, gyűrű, lánc, vagy fülbevaló azokat ne hord. Ha meg nincs, nem tudom a megoldást.
2010. jan. 24. 18:53
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha meg pl övet akarsz hordani és annak a csattja is allergén számodra, akkor átlátszó körömlakkal kend le időnként a hátulját

-egy sorstárs-

2010. jan. 24. 18:58
 3/9 igabcsy ***** válasza:

Sajnos nem tudsz mást tenni mint amit az első válaszoló is javasolt.Nem szabad ilyenekkel érintkezzen a bőröd.

Próbáld ki - persze aminél lehet -, hogy pl. az óra hátlapját ragaszd le ragtapasszal, így nem érintkezik a csuklóddal. Ezt megteheted pl. a klipszekkel is.

A többi ékszernél esetleg próbáld meg, hog a fém részét színtelen körömlakkal bekened és hagyod rászáradni.

Talán ez segít, hogy ne irritálja a bőrödet.

De most először várd ki, hogy a bőröd teljesen meggyógyuljon, majd utána kisérletezz.

2010. jan. 24. 19:01
 4/9 anonim ***** válasza:
ezüstöt hordj, ne bizsut
2010. jan. 24. 19:05
 5/9 anonim válasza:

Szia,

Én is sorstárs vagyok, ha lehet így fogalmazni.

ugyanígy jöttek rá, nálam is a nikkel allergiára.

Egyrészt: ne hordj bizsu ékszereket, ha teheted, próbálj olyan öveket hordani amik nem igazán érintkeznek a bőröddel.

A körömlakkos verzió egy ideig működhet, de aztán ledörzsölöd és csúnya lesz.

Ételekben is van nikkel, nekem ezeket kiírta az orvosom, de sajnos nem igazán tudom betartani, hogy ne egyek. Azt javaslom, ha kijön nagyon (ezalatt értem, nálam viszketés, bőrpír), akkor egy-két napig hanyagold a nikkeles ételeket.

Szerencsére nekem megvan az az egy-kettő, amiről tudom, hogy nem ehetek, a többi nem vészes.:)

Nézd a jó oldalát, pasi nem vehet neked bizsut, legtöbb esetben rájösz:)

2010. jan. 24. 19:06
 6/9 A kérdező kommentje:

köszi a tanácsokat,aranyosak vagytok.

Bizsut nem hordok,se övet.

A tenyeremen jött ki főleg.ott mitől lehet?

2010. jan. 24. 19:31
 7/9 anonim válasza:
Én is erre vagyok allergiás.Megtudod mondani milyen ételben van nikkel?Mit nem szabad enni?
2010. jan. 24. 21:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Ajánlok egy gyógyítót aki alternatív gyógyítssal foglalkozik. szerintem neked is tud segíteni.a "világ magyarsága" hetilapban van 1 rovata. benne van az ujságban a telszáma is.
2010. jan. 24. 23:34
 9/9 anonim válasza:

Persze, hogy megtudom mondani, de nem valami jó elolvasni:)

Nem is biztos, hogy érdemes betartani, én nem igazán teszem, és nincs baj.

Persze, ez mindenkinél más. Szerintem csak arra törekedj, hogy keveset egyél belőlük.

A táblázatom így néz ki:

Tilos enni:

konzerv ételek, hering, osztriga, spárga, bab, gomba, hagyma, gabona magvak, rebarbara, tea, csoki, sütőpor, spenót, paradicsom, borsó, egész magvakat tartalmazó liszt, friss-főtt körte (Na ezért mondom, hogy ez ...:D)

Kis mennyiséget egyél:

káposzta, kelkáposzta, répa, uborka, polirozott rizs, spenót levél, liszt, firss gyümölcs (kiv. körte), lekvár, kávé, sör, bor

Szabad:

húsok, szárnyas, hal, tojás, tej, joghurt, vaj, margarin, sajt, krumpli

Szerintem ezt nem igen lehet betartani és már sok orvossal beszéltem erről. Azt mondták inkább a külsőleg való érintkezést kerüljem el.

Ehhez pár dolog: tollak, ékszerek, fémtolltartó, fémpolcok ilyesmi általában nikkelezett.

Vagy csak simán ott jön ki, vagy valamit sokszor fogsz meg, ami nikkelezett.

Ja és még valami, én kaptam arra is instrukciót, hogy mit kerüljek, a nyílvánvalón kívül. Fogászaton (korona, protézis:) ->szólni kell:D), poralakú mosószer, pénzek (ne tartsd a tenyeredben például sokáig, mert ahogy izzadsz túlzott reakciót vált ki, tehát nem azt jelenti, hogy ne nyúlj hozzá egyáltalán:)

Egyébként nem vészes, én ugyanúgy élek tovább, amióta tudom, már megszokott, az bizsuk stb. kerülése:)

2010. febr. 5. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!