Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek ha barátnőm megállí...

Mit tegyek ha barátnőm megállíthatatlanul rágja a körmét? (többi lent)

Figyelt kérdés

Szóval a legjobb barátnőm most 11éves és már elsős kora óta rágja folyamatosan a körmeit és ropogtatja az ujját.

Olyan kicsik a körmei hogy már szinte semmit nem lehetne azon rágni de azért is folytatja tovább,a körömrágást mindig csinálja,az ujjropogtatást ha felnőttekkel beszél,próbáltam neki mondani hogy hagyja abba de egy családi ügy nagyon megviselte.

A legrosszabb az egészben hogy amikor voltam náluk akkor kimentünk kutyátsimogatni és nem mosott kezet,elmentünk a kutyától és mire beértünk volna már rágta a kutyabacis kezét :s

Egy osztályba járok vele és órák közbe is néha-néha látom hogy rágja.

A kérdéseim amikre válaszolnátok megszámozva léccives:

1.Milyen baja lehet tőle?

2.Hogy szoktassam le?

3.Súlyosabb következmények ha nem szokik le róla?

4.Mivel nem lehet leszoktatni és már legalább 6éve rágja lehet még neki kiút?

5.Ezen az egészen mi segítene neki?

6.Otthon nem foglalkoznak vele ez is rátehet egy lapáttal?

7.Milyen gyógymódok vannak rá ha az emberre nem hallgat?

8.Sokszor láttam hogy megütötték,talán ő maga is tudja mit tesz magával milyen rosszat és szadizza magát(szadizni=kínozni)

Köszönöm ha segítenétek

2014. okt. 8. 16:42
 1/3 anonim ***** válasza:

A körömrágás a szorongás legbiztosabb jele.

Valószínű, hogy a családi probléma miatt ilyen, amiben te nemigazán tudsz neki segíteni.

Annyit tehetsz érte, hogy hallgasd meg ha van valami mondanivalója és töltsetek sok időt együtt, olyan programokat csináljatok, ahol jól érzitek magatokat.

2014. okt. 8. 19:47
 2/3 A kérdező kommentje:

Sajnos én városi vagyok, és ő ahol én lakom város az mellett egy faluban lakik elég bezárt személyiség,sosem barátkozik senkivel csak az osztályból noss ami van ott legalább 3gyerek arra vigyáznia kell és nem engednék el.

Viszont nyáron sokat találkoztunk na jó olan 6-7szer

2014. okt. 9. 09:50
 3/3 anonim válasza:
Én is rágtam a körmöm de csak azért mert megszoktam. Nem szorongtam ez hülyeség.
2014. okt. 16. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!