Menstruáció vagy nem?
A legutóbbi menzeszem aug. 31.-én jött. A ciklusom általában 30-32 napos. Október 2.-án reggel elkezdtem vérezni, azt hittem, hogy megjött, de a vérzés nem erősödött. Azóta (6 napja) olyan erős a vérzésem, mint máskor kb. a menzesz 5.-6. napján. Egy napra elég 1 betét, éjszakára pedig egy tisztasági betét.
Szerintetek ez menstruáció vagy ciklusközi vérzés? Lehetséges, hogy ebben a hónapban szimplán ilyen kevés a vérzésem, vagy kezdjek aggódni?
Terhes nem lehetek, 2-3 hete beteg voltam, de antibiotikumot nem szedtem.
Az utolsó sorodat nem értem:
Terhes nem lehetek, 2-3 hete beteg voltam, de antibiotikumot nem szedtem. Ez valami össze függés lenne? Beteg voltál így nem lehetsz terhes?
Ha hánytál vagy ment a hasad, és szedted a fogamzásgátlót, akkor a gyógyszer nem biztos, hogy tudott hatni, ezáltal lehet, hogy kevesebb volt a védelem. ( vagyis ha nem gumival védekeztél, akkor bármi lehet).
Másik: Különféle okok miatt változhat a ciklus, pl együttlét ( gyorsabban jön meg), idegesség ( nehezebben) , felfázás ( késhet).
Szóval végül doki lesz.
Nincs összefüggés a két mondatrész között, bocsi, ha nem voltam érthető. Azért írtam, hogy terhes nem lehetek, mert nem azért csökkent hirtelen a vérzésem mennyisége (olvastam, hogy terhesség első pár hónapjában előfordulhat pecsételő vérzés). De én nem élek nem életet, tablettát sem szedek.
A betegséget is azért írtam, hogy talán az befolyásolhatta a ciklusomat. De kezdek aggódni, mert ilyen még nem volt velem, hogy ennyire kevés lett volna a vérzésem, máskor kb. 5x ennyi. Kezdek aggódni, főleg, hogyha 1 hét után sem áll el.
Tök feleslegesen hergeled magad. Ha rendszeresen minden hónapban ilyen lenne, azt okozhatja hormonprobléma (hormon hatására vastagszik a nyálkahártya), de egyetlen egy alkalmon nem kell felhúzni magad. Olyan is előfordulhat, hogy meg sem jön egyszer, még az sem tekinthető kórosnak, ha egyébként más gond nincs, és rendszeres.
Nekem mindig ilyen, ezért teherbe esnem sem túl valószínű, mert nem elég vastag a méhnyálkahártya. De neked máskor nem ilyen, szóval nyugodj meg, semmi bajod. Annyi minden befolyásolhatja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!