Hpv oltás kinek mi?
Sajnos olvastam Szentesi Éva facebook oldalán aki a szűrés mellett is kampányol , hogy ír egy hölgy aki kapott hpv oltást aztán pár évre rá hpv-s lett 16,18 típus pont amivel oltották .Sajnos Őt műtötték azóta.
Én 2006-ban részt vettem egy HPV szűrésben ahol Magyarország fertőzöttségét próbálták felmérni. Nálam akkor tipizálták a hpv 18-s fajtáját. A pap tesztem p1 volt!! Soha nem volt semmilyen panaszom sem akkor sem most. Akkor a nőgyógyászom nem javasolta a ráoltást. Rendszeresen járok szűrésre azóta szültem is.
Ha az orvos vette volna a fáradtságot és elolvassa a betegtájékoztatót látná, hogy az izomfájdalom, gyengeség, fáradékonyság konkrétan szerepel benne: [link]
Ráadásul ez is szerepel benne: " Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban. "
Ha van időd és erőd akkor javaslom a személyes bejelentést, mert sosem változik meg a rendszer ha nem teszünk ellene. : itt tölthető le a bejelentő lap: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!