Ha arra gyanakszom, hogy PCOS-em van, akkor szimplán megmondom a nőgyógyásznak, hogy szeretném, ha csinálna egy ultrahangot vagy elmondom milyen tünetekből gondolom, és majd ő eldönti mi a teendő?
orvosa válogatja. Nekem pont fordított tapasztalatom van: a magánrendelésen kapcarongyként kezeltek, egy székre kellett dobálnom a ruháimat, a doki előtt vetkőztem és öltöztem, nem bántott, de csak éppen egy fokkal volt kedvesebb a bunkóságnál.
Az sztk-ban ezzel szemben nagyon kedvesen, figyelmesen vizsgált, mindent elmondott. Egyszer egy - szerintem minimális - panasszal mentem oda, erre mindenféle ultrahang, labor, ph-mérés, kenet stb-re "elkapott", mondván, ha már ott vagyok, nézzük meg, minden rendben van-e!
Szóval, szerintem nyugodtan menj először az sztk-ba, mondd el, mitől tartasz - de ne próbálj okosabb lenni az orvosnál, azt egyik sem szereti :=) - és kérd, hogy vizsgáljon ki. Nem hiszem, hogy gáncsoskodna.
Menj el nőgyógyászhoz (Ha teheted inkább magándokihoz, vagy sztkban keress vmi megbízhatóbb dokit). Mond el neki, h mi a problémád. Szerintem alapból fog hüvelyi ultrahangot csinálni, de ha nem, akkor kérd meg. Esetleg még kérhetsz még beutalót hormonvizsgálatra is.
A PCOS jele inkább a kimaradó menstruáció (nekem nagy vszínűséggel ilyen betegségem van, fél éve nem volt menstruációm). A pete nem érik meg, hanem ciszta lesz belőle. De az ultrahang és a hormonvizsgálat megmondja:)
Viszont ha PCOS-es vagy, akkor nem ajánlott a gyógyszer. Legalább is nekem a nőgyógyászom azt mondta, semmiképpen nem ajánlja. Mert ilyenkor alapból sincs peteérésem, de a gyógyszer teljesen kikapcsolja a petefészek működését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!