Pajzsmirigy alulműködés kivizsgáltatása?
17 éves lány vagyok! Van egy barátnőm, akinek ugyanolyan hormonzavarra utaló tünetei vannak, mint nekem, de végül nem ment el kivizsgáltatni. Viszont én szeretném, hátha ez a bajom - igen megkönnyebbülés lenne!
Szóval rákerestem a neten arra, hogy "hormonzavarok".
Tüneteinél ott volt egy betegség, a "pajzsmirigy alulműködés", rámentem és szinte az összes jele illik rám. De azért remélem, nem néztek hipochondernek (bár manapság már ki tudja?!), bármennyire is biztos vagyok abban, hogy tényleg rám illenek a jelek.
Hová menjek, kihez forduljak?
Milyenek a vizsgálatok?
Tapasztalatot is szívesen fogadok!
Köszönöm a válaszotokat előre is!
Endokrinológushoz menj, ő fog elküldeni vizsgálatra.
Kell vérvizsgálat, és ultrahangos is.
Én magánklinikán csináltattam, mert állami kórházban nem minden pajzsmirigy-hormont néznek sajnos, és az enyém, ami bajos volt, pont ilyen, hogy csak magánklinikán szűrnek rá. Szóval 1 vérvétel, és utána 1 ultrahang-vizsgálat. Az egy nagyon picit kellemetlen volt, mert nem szeretem, amikor a torkomnak nyomnak bármit is, de nem volt fájdalmas.
Viszont óvatosan az ilyen elemzésekkel, hogy milyen betegséged van, mert szinte bármit felismerhetsz magadban :D
Ha törődni akarsz az egészségeddel, akkor évente menj el egy teljes vérképre, és rákszűrésre. Szerintem ez már elég.
Köszönöm a válaszokat! Mentek a "kezek".
#1.:
Tudom, sokan tesznek úgy, mint én, hogy mindenfélét diagnosztizálnak magukon. De nálam ez évek óta fennálló probléma, azonban sosem mertem utánajárni a dolognak.
A tünetek közül meg majdnem az összes jellemző.
#2.:
Igen, védőnő is mondta, hogy túlsúlyos vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!