Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit gondoltok a méhnyakrák...

Mit gondoltok a méhnyakrák elleni oltásról?

Figyelt kérdés
14 múltam nemrég, és az iskolánkba van olyan lehetőség hogy ingyen megkapjuk az oltást. Ti mit gondoltok erről az oltásról? Érdemes beadatni? Le van ez rendesen "tesztelve"? Nem akarom hogy később bajom legyen ettől az oltástól. :// A válaszokat előre is köszi. :)

2014. szept. 18. 16:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem teljes a védelem akkor sem,ha beoltattad magad.Így is minden évben,ha nemi életet kezdesz élni,el kell járnod rákszűrésre.
2014. nov. 30. 14:07
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat. :)
2014. dec. 6. 19:26
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem szóló egy-két ún. oltáskritikus mind hazug, népbutító, orvosi/egészségügyi képzéssel még messziről sem találkozott ember. Az influenzavakcina higanymentes, mint ahogy az összes vakcina is az az Európai Unió területén. Az ún. magas rizikójú HPV-törzsek a méhnyakrák (és egyéb hámsejt eredetű rákok) ismert etiológiai tényezői. Azt pedig soha senki nem állította, hogy a "rákok" mindegyikét valamilyen fertőző ágens okozná.

Egy szó, mint száz: ne hallgass az ostoba, tanulatlan oltáskritikusokra, oltasd be magad, és 25 éves korodtól járj évente nőgyógyászati szűrésre/ellenőrzésre (ezeken természetesen nem csak a rákszűrést végzi el a nőgyógyász). Egy orvos.

2015. febr. 3. 17:53
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én beoltattam magam még évekkel ezelőtt. Sokkal jobb a biztonság. Főleg, ha ingyen van... :)
2015. márc. 26. 23:07
 15/19 anonim ***** válasza:

Örülj, hogy van ellene oltás! Az egyik vezető halálok a nők között! Ha nem is véd 100%-ig a semminél sokkal több!

Csak infektológiában jártas orvos véleményére alapozz, mert nagyon sok a tudomáynosank tűnő, de teljesen alaptalan hülyeség az interneten.

2015. ápr. 14. 16:00
 16/19 anonim ***** válasza:

szia, megnyugodhatsz, az oltásokat sokkal szigorúbban, sokkal tovább tesztelik, mint a normál gyógyszereket.

A HPV oltás nem tartalmaz élő vírust, csak a vírusnak bizonyos részeit, úgyhogy nagyon biztonságos, senkit nem fertőz, még téged sem :)

Csak megtanítja az immunrendszert védekezni a szemölcsöket és esetleg rákot is okozó vírusok ellen védekezni.

Mindenképpen érdemes beadatnod, én beoltattam mindkét lányomat még korábban, semmi bajuk nem lett tőle.

2015. ápr. 14. 22:36
 17/19 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat. :)
2015. ápr. 14. 22:40
 18/19 anonim válasza:
Szia én tavaly kaptam az oltást 7.ben és apukám nagyon fèltett, nem akarta h megkapjam mert ismerünk egy lányt aki ettől az oltástól bénult le. Végül anyuval úgy döntöttek hogy megkapom és tökre beparáztam hogy mi lesz velem ha lebénulok és nem akarom feladni az álmaikat márpedig ha lebénulok akkor fel kell adnom és nagyon izgultam és végül a barátnőim meg tudtak nyugtatni. Hozáteszem h ez volt az egyetlen oltás ami után rosszul lettem.
2017. dec. 8. 23:08
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem méhnyakrák, csak HPV, ami után kis eséllyel kapsz csak méhnyakrákot.
2020. dec. 29. 01:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!