Mit gondoltok a méhnyakrák elleni oltásról?
Az előttem szóló egy-két ún. oltáskritikus mind hazug, népbutító, orvosi/egészségügyi képzéssel még messziről sem találkozott ember. Az influenzavakcina higanymentes, mint ahogy az összes vakcina is az az Európai Unió területén. Az ún. magas rizikójú HPV-törzsek a méhnyakrák (és egyéb hámsejt eredetű rákok) ismert etiológiai tényezői. Azt pedig soha senki nem állította, hogy a "rákok" mindegyikét valamilyen fertőző ágens okozná.
Egy szó, mint száz: ne hallgass az ostoba, tanulatlan oltáskritikusokra, oltasd be magad, és 25 éves korodtól járj évente nőgyógyászati szűrésre/ellenőrzésre (ezeken természetesen nem csak a rákszűrést végzi el a nőgyógyász). Egy orvos.
Örülj, hogy van ellene oltás! Az egyik vezető halálok a nők között! Ha nem is véd 100%-ig a semminél sokkal több!
Csak infektológiában jártas orvos véleményére alapozz, mert nagyon sok a tudomáynosank tűnő, de teljesen alaptalan hülyeség az interneten.
szia, megnyugodhatsz, az oltásokat sokkal szigorúbban, sokkal tovább tesztelik, mint a normál gyógyszereket.
A HPV oltás nem tartalmaz élő vírust, csak a vírusnak bizonyos részeit, úgyhogy nagyon biztonságos, senkit nem fertőz, még téged sem :)
Csak megtanítja az immunrendszert védekezni a szemölcsöket és esetleg rákot is okozó vírusok ellen védekezni.
Mindenképpen érdemes beadatnod, én beoltattam mindkét lányomat még korábban, semmi bajuk nem lett tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!