Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek megvizsgáltassam...

Szerintetek megvizsgáltassam magam?

Figyelt kérdés
Kétféle fogamzásgátló tablettát próbáltam szedni. Az elsőtől másfél évnyi szedés után kezdtem el vérezgetni két adag között. Elmentem a nőgyógyászhoz a panasszal,mire írt egy másik fajta gyógyszert. Szedtem fél évig,majd ugyanígy előjött,hogy két levél közt vérezgettem. Újból visszamentem, akkor hüvelygyűrűt írt fel nekem,mondván attól biztos nem lesz ilyen panaszom. 4 hónapja használom a gyűrűt, és megint előjött,hogy vérezgetek. Mindig pontosan teszem fel,veszem le,szóval emiatt nem lehet. Kb. a használati idő felénél jön elő. Érdemes visszamennem újból vajon,mit tud tanácsolni az orvos?
2010. jan. 19. 14:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az lenne az ideális ha csak alapos vér-és hormonvizsgálat után írnák fel azokat a fogamzásgátlókat,nemcsak amúgy a hasunkra csapva,akkor talán nem kellene találgatni,hogy kinek melyik lenne a megfelelőbb,és elekerülhetőek lennének ezen mellékhatások is. Sajnos az már az orvos dolga,kár hogy kevesen alkalmazzák ezt,pedig a vizságalat,alapos kivizsgálás alap kellene legyen.
2010. jan. 19. 14:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Vérvételen voltam,mielőtt felírta legelőször a fogamzásgátlót. Viszont hormonvizsgálaton nem. Az micsoda, és hogyan működik?
2010. jan. 19. 14:20
 3/8 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy vérvétel kell hozzá, általában a ciklusod meghatározott napjain, mivel egyes hormonok csak a ciklus egyik felében jellemzőek. A vérből meg tudják állapítani a hormonszintedet.
2010. jan. 19. 14:25
 4/8 A kérdező kommentje:
Ma készülök menni egyébként, 4 órától rendel az orvos. Úgy volt,hogy írtani megyek gyűrűt,de mostmár nem tudom,hogy megvizsgáltassam-e magamat. Anyukám beparáztatott mindenféle kamerás röntgennel,meg ilyenekkel... :(
2010. jan. 19. 14:26
 5/8 anonim ***** válasza:
méhnyakrák szűrésre jársz?
2010. jan. 19. 14:32
 6/8 anonim ***** válasza:

Kamerás röntgennel? :-) Ez jó. :-)

Ne parázz, csak mondd el a panaszaidat, és ragaszkodj hozzá, hogy kivizsgáljon. Ne hagyd, hogy rajtad kísérletezzen, amíg majd a huszadik fogigátló végre jó lesz.

Közti vérzésre amúgy tudom ajánlani a barátcserje-kapszulát. Beletelik vagy három hónapba, mire elkezdi kifejteni a hatását, de működik. Sajnos a gyógynövényeket az orvosok nem veszik komolyan, ha megemlíted neki, lehet, hogy körberöhög. Tapasztalat.

2010. jan. 19. 14:34
 7/8 A kérdező kommentje:
Persze,járok rákszűrésre,minden évben meg szokta csinálni az orvos. Egyébként a hüvelygyűrű mellékhatásai közt fel van tüntetve a közti vérzés, úgyhogy ezért sem tudom mitől lehet.
2010. jan. 19. 15:01
 8/8 anonim ***** válasza:

2 levél között mindenki vérzik, a 7 napos szünetben:D

remélem nem erre gondoltál, és ezt véled problémának :D

2010. jan. 19. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!