3,17-es TSH érték 5 hetes kismamánál mekkora gondot jelenthet? Bár a referencia szerint 3,2-ig jó, azért aggódom. Családtervezéskor 2 körül volt ez az érték. Szükséges endokrinológust felkeresni?
Voltam háziorvosnál, aki azt mondta ne aggódjak emiatt, mert határértéken belül van. Nálunk az endokrinológiára beutaló kell, azt sajnos nem kaptam. Felhívtam egy magándokit, aki jövő szerdán tud fogadni. Remélem addig nem lesz semmi gond! Ez az első terhességem, elég nehezen jött össze és eléggé parázok.
Egyébként a teljes képhez az hozzátartozik, hogy 5 éve diagnosztizált Crohn beteg vagyok, gyógyszert szedek rá, így most tünetmentes.
A terhesség inszeminációt követően jött létre. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy a Clostilbegyt tabletta is befolyásolta a TSH értéket. Mit gondoltok erről?
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Elmentem endokrinológushoz, aki írt fel L-Thyroxin tablettát, napi felet kell szednem. A kontroll vérvételen már 1,59 volt a TSH-m.
De azért érdekes, hogy a betegnek kell figyelni ilyen dolgokra és az orvosokat nem is érdekli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!