Sok sportoló lány hogyan oldja meg a menzesz napjain a
sportot?
Figyelt kérdés
Nem értem, az úszó lányok, vagy táncosok, de bármelyik sportoló mit használ a menzesz napjain? Főleg a kislányok, akik már óvodás korban elkezdenek sportolni, aztán serdülő korba érnek, azok rögtön tampont használnak? Csak mert nekem is a kislányom 11 éves, táncolni jár, lassan eljön az első menzesz ideje, és nem tudok tanácsot adni neki, mivel nekem nagyon erős a vérzésem, és hiába a szuper tampon, ugyanúgy betétet kell mellette használnom, mert átázik. Én biztosan nem tudok ezeken a napokon sem úszni, sem mást sportolni, mert átázom.
Azoknál a lányoknál, akik már a pubertás előtt aktívan sportolnak (korcsolyázók, úszók, balettozók), később kezdenek menstruálni.
Az intenzív fizikai terhelés hatására megemelkedik a tesztoszteronszint, ez felborítja a hormonegyensúlyt. Ilyenkor átmenetileg csökkenteni kell az edzés mennyiségét és számítani kell arra, hogy később is ritkább lesz a vérzés. Nem ritka, hogy csak 18-19 évesen kezdenek el menstruálni a lányok.
2014. aug. 31. 15:02
2/5 anonim válasza:
Milyen táncra jár? Annak idején én is jártam, és mikor mensiztem, annyi volt a különbség, hogy betétet is kellett használnom. Igaz, soha nem görcsöltem túl erősen, és amennyire emlékszem, nem véreztem túlzottan. Ez mondjuk sima társastánc volt, különösebb ugrálás nélkül, de soha nem okozott gondot a dolog.
2014. aug. 31. 15:06
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Salsára jár, de inkább show tánc, betanulnak egy koreográfiát, amivel versenyeken lépnek fel, de egy évben csak 3-4 alkalommal van verseny. Amúgy heti 2 alkalom az edzés, úgyhogy nem mondanám versenyszerű sportolásnak, csak az edzőjük be szokott nevezni amatőr versenyekre. Csak láttam a nagyobb lányok fellépő ruháit, hát ahhoz nem tudna betétet hordani.
2014. aug. 31. 16:08
4/5 anonim válasza:
Én 11,5 éves vagyok aerobikozom még nem jött meg de ha megjön akkor nem fogok aggódni mert ha szólok az edzönek akkor nem kell csinálnom olyan dolgokat mint például terpesz
2014. szept. 2. 17:31
5/5 anonim válasza:
Szia, én régóta úszom(kiskorom óta) és nem is volt kérdés, hogy mi lesz ha megjön ....amikor megjön mindig tampont használok edzésen (heti 4×2 óra) és semmi bajom tőle :) néha az applikátor is segít
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!