Abortusztabletta. Mit kel tudni róla?
Hatos, tök jó lenne, ha úgy szólnál hozzá a témához, hogy már legalább egyáltalán hallottál is róla...
1. abortusztablettát igen korai terhességnél adnak csak, tehát a "gyerekét holtan" maximum egy 1mm-es vércsomó formájában látná viszont, másik 600 1mm-es vércsomó között 2. Ugyanemiatt a "rettenetes görcsök" kb megfelelnek egy átlagos menstruáció görcseinek
3. előfordul, hogy kaparni kell utána, de ez még mindig SOKKAL biztonságosabb, mintha BIZTOSAN kaparni kell, mint ugye az egészségügyi kaparásnál?! Az ab. tablettát éppen a műtét elkerülése miatt adják.
9 hetes korig alkalmazható, kedves utolsó, már ahol.
Egy 9 hetes magzat, egy "vércsomó" pedig ilyen:
Egy 9 hetes abortum meg ilyen:
Ha ez neked vércsomó...
Írta egy válaszadó valahol csak sajnos nem tudom visszakeresni, hogy ő is tablettával vált meg a gyerekétől. És látta. Még a szemét is... Nem tudta feldolgozni.
Magyarországon garantált, hogy nem szabadult meg tablettával a magzatától, mivel Magyarországon egyetlen pillanatig sem volt engedélyezve eddig az abortusztabletta.
Mellesleg, az itthon érvényben lévő szabályozás szerint "A tabletta használatát korlátozza, hogy csak az utolsó menstruációtól számított 49., vagy a fogantatástól számított 35. napig alkalmazható."
ami 7 hetes terhességet jelent.
Ha a kismama a legeslegeslegeslegutolsó lehetséges napig vár a terhességmegszakítással, akkor ez egy 1 centis abortum. És k_rvára garantált, hogy szeme még nincs.
Ausztriában 9 hetes terhességig engedélyezik az abortusztablettát, de kizárólag kórházi körülmények között (mint ahogyan egyébként itthon is), tehát aránylag garantált, hogy a szemecskéjét ott se igen nézegethette az elvetélt magzatnak -.- Egyébként őszintén utálom ezt a demagógiát, juj a kicsi kis szemecskéje. Fogalmad sincs a körülményekről, de anyuka áldozza fel az életét, őneki nincs joga attól a pillanattól élni, hogy a magzat megfogant, csak a magzatnak.
Senki nem mondta, hogy itthon szabadult meg a gyerektől. Én se tudom, hol.
Hogy mi a francért vagy ennyire agresszív, azt nem tudom, de tán nem kéne akkora marhaságot állítani, hogy egy 9 hetes magzatnak nincs szeme.
Ha elolvasod, láthatod, hogy 9,5 hetes korban már jól látható a szem. Erről ennyit.
És de, mindig az "anyának" van joga élni attól a perctől, hogy a gyereke megfogant. Nem a magzat abortálja ugyanis az anyját, hanem fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!