Mire utalhat a barnázás és a mellből szivárgó tej, ha nem vagyok terhes?
Kérdező szerintem keress egy tetszőleges magánklinikát, ahol a mammográfiát és az UH-t IS megcsinálják. Én nem próbálnám laikusként az orvos mammográfiára vonatkozó döntését meghazudtolni (elvégre egy csomó 30 alattinak is találtak már mellrákot, részben mammográfiával, c'mon)!!! viszont ehhez képest pluszban még ultrahangot mindenképpen illene csináltatni.
És fölösleges várnod.
Magánklinikán 15-20ezer körül mind a kettőt megcsinálják várakozás nélkül.
Azért nem kell rögtön rákot diagnosztizálni a kérdezőnél.
Először is:
- Mind a két melled váladékozik, vagy csak az egyik?
- Mióta áll fenn a probléma?
- Szedsz-e fogamzásgátló tablettát?
- Mikor mérték a prolaktinod és mennyi volt?
Az orvost meg nem kell azonnal lehülyézni, mert sok helyen a mammográfiai részlegesen belül van az UH. Tehát azt mondja a doki, hogy elküldi mammográfiára, de igazából a vizsgálat UH lesz, nem röntgen.
Abban persze igaza van az előttem szólóknak, hogy minél hamarabb utána kell járni, és hogy ilyen fiatalon a röntgen nem javasolt, csak az ultrahangvizsgálat.
Mindkét mellem. Az balból inkább átlátszó szokott folyni, a jobból meg rendes tejszerű folyadék (de mikor hogy, van hogy változó, de általában ilyen).
06.19-én mérték a prolaktinom, 13,6 ng/mL. Kb. egy héttel a vérvétel előtt vettem észre a tejfolyást, ami nyomásra jelentkezik.
Szedtem fogamzásgátlót, a Jangee-t, abból is az alacsonyabb hormontartalmút, de már nem szedem, jelenleg nincs kapcsolatom.
Az orvos kifejezetten mammográfiai vizsgálatra utalt be, ez rá is van írva a beutalóra.
Tavaly ősszel-télen, nem emlékszem pontosan.
Idén júniusban vettem észre a tejfolyást, szerintem nem sok közük van egymáshoz.
A mammográfia nem használható 30-35 év alatt!! Más a mirigyek száma, sűrűsége, stb fiatal korban és ezért nem ad értékelhető eredményt.
Ne idegeskedj, nem lehet ez rák semmi képpen, akorod miatt is kicsi az esély, és pluszz hogy mindkettőben egyszerre lenne, az meg már a nullával egyenlő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!