Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menstruációs zavarok, orvoshoz...

Menstruációs zavarok, orvoshoz kéne mennem? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
18 éves vagyok,5 éve menstruálok. Volt egy időszak, amikor baállt rendesen (bár akkorsem napra pontosan, csak kb), de most történt, hogy május 31.-én jött meg, majd a következő július 8.-án, azóta pedig megint semmi. Az egyik barátnőm mondta hogy menjek orvoshoz mert lehetséges hogy cisztám van. Az a kérdésem, hogy normális-e hogy öt év után még mindig ilyen rendszertelen? És esetleg lehet valami köze ahhoz hogy (sajnos) túl kevés folyadékot iszok? Többször is figyelmeztettek az orvosok hogy a vérem gyakorlatilag nem folyik, hanem túl sűrű és zselés. Nagyon félek. Van értelme orvoshoz mennem vagy még normális hogy ennyire rendszertelen?
2014. aug. 15. 01:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Semmiképp sem normális, viszont én nem rohannék azonnal orvoshoz. Ha rendszeressé válik a kimaradás, akkor igen, de az, hogy egyszer-kétszer hosszabbra nyúlik a ciklusod, egyáltalán nem nagy baj. Nem volt a közelmúltban valami hormonváltozásod? (első szex, gyógyszer esetleg, komolyabb sporttevékenység, stb)
2014. aug. 15. 01:38
 2/5 A kérdező kommentje:
nem, még szűz vagyok és gyógyszereket sem szedek és nem is kezdtem el ilyen szerű sportot..de köszönöm a válaszodat, egy kicsit megnyugtattál..nagyon megijedtem amikor a barátnőm cisztát említett...
2014. aug. 15. 01:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért nem szabad elbagatellizálni sem, mert tényleg utalhat cisztára, polipra és még sok-sok csúnyaságra is a dolog. Viszont ez az 1 hét késés abszolút belefér, és most is nagyjából annyit késik egyelőre...

Egyébként simán attól is késhet, hogy izgulsz miatta. Nekem kamaszkoromban mindig táborokra jött meg, de úgy, hogy mindig az indulás reggelén... Persze mindent úgy, hogy amikor már tudtam a tábor időpontját, onnantól hergeltem magam, hogy tuti akkor fogok menstruálni. 10 éven át évi 2 táborról van szó. És MINDIG akkor jött meg. :D Szóval simán lehet a negatív gondolatokkal befolyásolni...

Fel a fejjel! :)

2014. aug. 15. 01:45
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm! :)közben eszembe jutott, hogy télen voltam nőgyógyásznál, aki egy ultrahangot csinált (akkor hátfájás miatt küldtek nőgyógyászhoz) és azt mondta nagyon szép méhem van, nincs semmi probléma. remélem, hogy ez azóta se változott..
2014. aug. 15. 01:49
 5/5 anonim ***** válasza:

A frontok eléggé be tudnak kavarni, most nem is volt belőlük hiány.

Vizet mindenképpen többet kéne innod, nagyon megterheli a szervezetet a hiánya.

2014. aug. 15. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!