Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » C3220 mit jelent? 23 hetes...

C3220 mit jelent? 23 hetes kismama vagyok. Volt valakinek ennyi a méhszáj értéke?

Figyelt kérdés
2014. aug. 12. 19:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Tehát akkor vagy teljesen nyitva, ha mind a külső, mind a középső, mind pedig a belső méhszáj nyitva van. Neked még a belső zárt, mert értéke 0, tehát nem vagy teljesen nyitva. De bármikor kinyílhat, ezáltal teljesen nyitva lehetsz, ami nagy baj lenne ennyi idősen.
2014. aug. 13. 12:07
 12/19 anonim ***** válasza:

Na jó, nem vagyok hajlandó vitatkozni. Akit érdekel, nézze meg a Papp Zoltán féle Szülészet könyvben. Hidd csak azt, hogy teljesen nyitva vagy, sőőőt, még annál is jobban. Ha 2 ujjnyira nyitva lennél, már valószínű elvetéltél volna. Úgy látszik, itt mindenki jobban tudja a szülés folyamatát. És a cervix indexben a számok NEM ujjnyit jelentenek még mindig. Ahhoz, hogy megszülj, 10 cm-re kell kitágulni. Akkor az mi? 10 ujjnyi???? 1 ujjnyi= 2 cm. 4 ujjnyi után már nem mondják, hogy 5 ujjnyi, hanem azt szokták mondani, hogy eltűnt méhszáj. És azt sehol nem számokkal írják le, a cervix indexet kb. 1 ujjnyi nagyrészt kifejtett méhszájig használják (ami C1222)

#7 Ezt nem tudom, hogy hol találtad, de jó nagy hülyeség.... Olyan nincs, hogy KÖZÉPSŐ méhszáj.

2014. aug. 13. 13:09
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem hiszem el, hogy mindjárt megszülök. Semmi ilyesmivel nem riogatnak itt. Feküdni kell, de kihordható a terhességem. Én hiszek a kislányomban és magamban.
2014. aug. 13. 14:50
 14/19 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem lesz baj. Több hasonló helyzetű kismamát is láttam. Meg olyat is, aki jobban nyitva volt. És csak 36-38 hetesen szültek meg. Pihenj, szedd a gyógyszereket, és ne idegeskedj ez miatt.
2014. aug. 13. 15:14
 15/19 anonim ***** válasza:

"#7 Ezt nem tudom, hogy hol találtad, de jó nagy hülyeség.... Olyan nincs, hogy KÖZÉPSŐ méhszáj."

Én sem akarok vitatkozni, de akkor másolok neked még egyet, ez nem ugyanonnan van, hanem egy másik helyről:

Nézzünk példákat a méhszáj értékeire, hogy mit jelent(mindent nem sorolok fel, a többit érteni fogjátok):

CX 3000 a méhnyak 3 ujjnyi hosszú, teljesen zárt a méhszáj,

CX 2000 a méhnyak 2 ujjnyi hosszú, teljesen zárt a méhszáj,

CX 3100 a méhnyak hossza 3 ujjnyi, 1 ujjra nyitott a külső méhszáj(1), a középső (0) és belső méhszáj zárt (0),

CX 2100 a méhnyak hossza 2 ujjnyi1 ujjra nyitott a külső méhszáj, a középső és belső méhszáj zárt,

CX 2110 a méhnyak hossza 2 ujjnyi1 ujjra nyitott a külső és középső méhszáj, belső méhszáj zárt,

CX 1110 ugyanaz, mint az előző, de a méhnyak hossza már csak 1 ujjnyi

CX 3111 teljesen nyitott mindhárom méhszáj, 3 ujjnyi a méhnyak hossza,

CX 1111 teljesen nyitott mindhárom méhszáj, 1 ujjnyi a méhnyak hossza.

És érdekes, hogy itt is ujjnyit írnak, illetve bizony írnak benne középső méhszájról is.

És magam is voltam kismama, és amikor pl. nyílni kezdtem, és 1111-es méhszájértékem volt, akkor azt mondta az orvos, hogy 1 ujjnyira teljesen ki vagyok nyílva! De biztos én meg az orvos a hülye és te tudod jól!

2014. aug. 13. 16:07
 16/19 anonim ***** válasza:
Épp most megyek dolgozni. Majd leírom, mit mondanak erre nálunk. De biutos itt hülye mindenki. Gondolom te is évekig ezt tanultad. Az nem sokat jelent, ha voltál kismama és hallottál pár dolgot...
2014. aug. 13. 16:24
 17/19 anonim ***** válasza:
A 4 ügyeletes orvosból 3nak megmutattam a #15öst. Mindegyik azt mondta, hogy ez hülyesèg. Annál a résznél pedig, hogy teljesen nyitott mindhárom méhszáj, az egyik már sírva röhögött... de biztos ők is rosszul tudják.
2014. aug. 13. 23:09
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy megmutattad nekik. Én nagyon reménykedek. 3éve várunk rá, 4 lombikunk gyümölcse.
2014. aug. 14. 06:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Remélem rendben lesz minden, és ősz vége felé már a kezedben tarthatod a babádat. Tarts be mindent, amit az orvosok mondanak, és tényleg próbálj meg nem idegeskedni mindenen. A bármi probléma lenne, akkor is a legjobb helyen vagy, hogy azonnal segítséget kapj.
2014. aug. 14. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!