Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A menszesz időtartalma csökken...

A menszesz időtartalma csökkenhet 35év körül? Két hónapja lecsökkent 2-3napra. Valami gond lehet? Semmi más panaszom nincs.

Figyelt kérdés
2010. jan. 12. 21:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha szedsz fogamzásgátlót, az lerövidíti, és a vér mennyisége is sokkal kevesebb lesz. Meg görcs és fájdalom is. Ha nem szedsz, akkor is hormonális változás az oka. Nem gáz egyátalán.
2010. jan. 12. 23:31
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem 36 évesen volt némi komolyabb problémám a menzeszemmel és akkor kaptam az első "pofont": az orvos alapos kivizsgálás után azt mondta, ez már a klimax előszobája, egyelőre törődjek bele, csak figyelni kell a hormonszinteket és "majd ha kell, pótolni fogunk". Azóta ezer helyen utánanéztem és valóban, az első jelek nem ritkán akár 10 évvel megelőzhetik a klimaxot. Már 40 vagyok, elég rendszertelen (pedig régen órát lehetett volna igazítani hozzám), nagyon fájdalmas (mint tinikoromban volt) és a mennyisége is erősen változó. Állítólag ettől függetlenül a folyamat eltarthat akár 50 éves koromig is.

Nyugodj meg te is. Ha gondolod, menj el egy jó orvoshoz (keress olyat, aki a sima nőgyógyászkodás mellett menopauzás rendelést is tart. Nem kell persze arra menned, csak ő nyilván naprakészebb ebben a témában) és kérd ki a véleményét.

2010. jan. 15. 05:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenki változik,ahogy érettebb leszel(szándékosan nem idősebbet írtam..),a szervezeted is másképp viselkedik.Én 33 éves vagyok,és nekem pont az a problémám,hogy mostanában 5-6 napig eltart a menszeszem,és erős görcsökkel,és bő vérzéssel jár,pedig régebben csak 3 napig volt meg és nem is ilyen brutálisan.Voltam orvosnál,de minden rendben van.Ki érti ezt???Szóval szerintem aggodalomra nincs ok.De ha tényleg meg akarsz nyugodni,keress fel egy nőgyógyászt,aki vizsgálattal egy csomó dolgot kizárhat.
2010. jan. 15. 05:49
 4/4 A kérdező kommentje:
A klímaxal poénkodtam ,hogy biztos ez már az mert a menszi alatt és kis ideig utána is hőhullámaim is voltak,de nem gondoltam komolyan!Megnézem hogy alakul a januári,és ha az se a megszokott akkor elmegyek dokihoz.Eleve így terveztem,csak gondoltam megkérdezem,hogy tudjam mikre számíthatok.Köszi a válaszokat.
2010. jan. 15. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!