Lányok! Az orvos azt mondta, hogy 1 honapon belul meg fog jonni. Mar beszereztem par dolgot, mert nem szeretem a "rossz" meglepeteseket.1 csomag normal betet, egy csomag tampon, ket csomag tisztasagi betet. Ez eleg?
Nekem júli.24én jött meg.Reggel láttam 2 kis barna foltot a bugyimban,nagyon megijedtem!Mivel nem otthon voltam hanem a mamáméknál,nem bírtam anyunak megmondani!Így hát mindig két zsebkendőt,wc papírt tettem be!Először csak barna volt,később egyre pirosabb lett.Volt nálam 2 betét amit anyumtól vettem el.Ezeket elhasználtam esténként!Csütörtökön jött,vasárnap mentünk haza,így hát vasárnapig zsebkendőztem.Keddig volt meg,még akkor is titkoltam.Szerintem elég amiket megvettél!Remélem segítettem! :)
12/L
Azóta mi a helyzet?
Amúgy ne aggódj, ennyi bõven elég :) az elsô sok lánynak gyenge is szokott lenni, bár ez nem biztos.
Nekem 11 és fél évesen jött meg, de csak pár csepp.Aztán majdnem 13 éves koromig semmi, végül megjött, de olyan erõsen, hogy kórház lett belõle :( de nem akarlak megijeszteni, ha egészséges vagy, az ilyesmi nagyon ritka, én hormonbeteg vagyok, azért volt ez (amúgy a kórházban sem volt semmi nagy cucc, az ijedtség sokkal nagyobb volt).Sajna azóta is volt párszor, hogy gyógyszerrel kellett meghozni, de már nekem is kezd beállni.Ez 2-3 év is lehet, ne izgulj, ha az elsô években rendszertelen.
Én fürödni szoktam mensi alatt is, persze nem órákig.A suliban úgy oldom meg, hogy viszem a táskámat is, így nem kell semmit kicsempésznem.
Normál betétbõl a Libresset vagy a Naturellát ajánlom, az Alwayst én nem igazán, mert vmi ócska réteg van a tetején, amibe hamar belebüdösödik az ember.Éjszakára viszont nagyon bevált az említett márka.
Tampont szerintem addig ne használj rendszeresen, amíg nem élsz szexuális életet.Szóval csak akkor, ha muszáj (pl.úszni mész, vagy sportolsz), mert mégsem egészséges egy ilyen fiatal szûz lánynak (remélem, az vagy).
Én a napi tisztálkodást úgy csinálom, hogy reggel kiveszem az éjszakait, megmosakszom intim mosakodóval, vízzel és csak utána teszem be a tiszta normál betétet.Ez csak kb. 3 napig van így, általában addig használok éjszakait, utána már elég a normál éjszakára is.Akkor már nem tocsogok alul, szóval elég az intim vagy popsitörlõ.A suliban elég gyakran cserélem, ha 6 órám van, akkor az elsõ napokban elfogy 4 betét is.Ha hazaértem, az elsõ napokban szintén megmosakszom, amikor már gyengébb, szintén csak törlés.Este persze mindig fürdök :) valamint ajánlom az intim dezodort mensi idejére, biztos ami biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!