Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi várható abortusz után?

Mi várható abortusz után?

Figyelt kérdés
Tegnap végezték el rajtam egy magánklinikán, 8 hetes terhesen. Injekcióval altattak, fél óra múlva már fel is keltem, kész voltam. Amíg az asztalon feküdtem, rendesen görcsölt a hasam. Mielőtt elmehettem volna, a nővér kivette a vérrel átitatott tampont. Két orvoságot kaptam, az egyiket cseppekben a másik 5 napra kapszulák. Tegnap kicsit véreztem, ma már egyáltalán nem. A hasam kicsit görcsöl, de nem vészes. A műtét után nem volt problémám a sétával, csak gyorsan menni nem birtam. Arra vagyok kíváncsi, hogy fizikailag rendben vagyok e (lelkileg totál tropa, szóval kíméljetek a bántó megjegyzésektől...), mert azt hittem, hogy majd felkarolva visznek haza, olyan rosszul leszek. Arra számítottam, hogy nagyon fájdalmas görcseim lesznek és erős vérzés.
2014. júl. 26. 18:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem ítéllek el, biztos nem jó dolgodban tetted. Így csak kitartást tudok kívánni!

Ha jól rémlik, akkor erős vérzés esetén vissza kell menni az orvoshoz, mert nem normális. Erős görcsöknél szintén. Gyengébb vérzés egy darabig még előfordulhat, de egyébként csak kíméld magad, pihenj és ebben a nagy melegben igyál sok folyadékot.

2014. júl. 26. 18:40
 2/11 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem miért volt szükség abortuszra? Mindenféle hátsó szándék nélkül kérdem.
2014. júl. 26. 19:05
 3/11 A kérdező kommentje:

Nem te voltál véletlenül az, aki az előbb bántó kommentet írt, majd kitörölte? (ha nem, én kérek elnézést)Ilyent nem igazán illik kérdezni, mert ez mindenkinek a magánügye, de ha ettől megnyugszol, nem azért mert ,,15-16-17 éves felelőtlen kamasz'' vagyok, hanem mert nem tudtam volna most olyan életkörülményeket nyújtani neki, ami a képességeimhez méltóan megfelene. Nincs hozzá megfelelő háttér. Ha ez is megnyugtat, igenis bánt a lelkiismeret, de próbálok erős maradni, hogy ne végezzem az idegosztályon vagy ne cipeljek életem végéig akkora terhet, hogy az tönkre tegyen.

Csak arra lennék kíváncsi, hogy normális e hogy tegnap is alig, ma meg egyáltalán nem véreztem?

2014. júl. 26. 19:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem 14-16 évesen sokkal inkább nem meglepő, hogy teherbe esnek, mint egy huszonéves elvileg intelligens nő. De amúgy nem itéllek el, nem ítélem el az abortuszt, ha ne adj isten becsúszna, én sem cselekednék másképp...Csak azt mondom ezzel, hogy érdekes, hogy a 15 éveseket elítéled, mikor tudod és tapasztaltad hogy nem olyan egyszerű ez...
2014. júl. 26. 19:38
 5/11 A kérdező kommentje:
Nem én ítélem el, hanem a kedves előző, aki kitörölte a hozzászólását..
2014. júl. 26. 19:41
 6/11 anonim ***** válasza:

Nem én írtam a kommenteket, de:

Nem attól lesz valaki felelőtlen, hogy 14-16 évesen esik teherbe. Hanem attól, hogy amikor még nem áll készen az anyaságra, akkor nem tesz megfelelően a nem kívánt terhesség ellen. Így lehet felelőlen egy 20, 25 vagy akár 30 éves nő is, nem csak egy 15 éves kamasz.

Ha meg valaki rendesen védekezik, de mivel egyik módszer sem 100%-os, összejön a baba, akkor emiatt 16 évesen se lesz felelőlen...

2014. júl. 26. 21:07
 7/11 Fényember ***** válasza:

Hagyjátok már szerencsétlent!

Direkt kérte hogy ne rúgjatok bele, hisz ő se jókedvében tette amit tett. Válaszolni a kérdésedre nem tudok sajna ÉN SEM de kitartást kívánok neked! :)

2014. júl. 26. 21:26
 8/11 anonim ***** válasza:
59%
Annyira nem lehet rossz körülmèny ha magánklinikára futja...
2014. júl. 27. 08:56
 9/11 A kérdező kommentje:
Valószínűleg te tudod, hogy az a pénz honnan lett megszerezve.
2014. júl. 27. 12:23
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyébként ez a "nem jó kedvében tette" ... Ki az aki ezt jókedvéből teszi ?:D Szerintem a legutolsó cigányasszony sem jókedvéből teszi (ha teszi egyáltalán és bocs a rasszizmusért) :P
2014. júl. 28. 02:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!