Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Görcsöl a hasam, de nem jön meg?

Görcsöl a hasam, de nem jön meg?

Figyelt kérdés

Elég rendszertelen a ciklusom, legtöbbször 30-31 napos, de sokszor késik a menzeszem 1, vagy akár 2 hetet is. Olyan év is volt az elmúlt pár évben, hogy egy év alatt összesen 9x menstruáltam. Mielőtt megjön, 1-2 nappal az alhasamban feszülő érzést érzek.

Ebben a hónapban már kb. egy hete érzem azt a feszülést az alhasamban, de nem jelentkezik a menzeszem. Kezdek aggódni, hogy valami bajom van. Legutóbb jún. 9.-én jött meg. Nagyon aggódom, lehet valami bajom?

2014. júl. 14. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom hány éves vagy, de ha legalább két éve menstruálsz, akkor a 40 nap feletti ciklus nem számít okésnak.

El kéne menni nőgyógyászhoz.

Terhes nem lehetsz amúgy?

Mert ha élsz nemi életet, akkor egy tesztet is csinálhatnál, és úgy mehetnél az orvoshoz.

2014. júl. 14. 12:43
 2/5 A kérdező kommentje:
Bocsi, lehagytam 22 vagyok és 11 éves korom óta menstruálok. Életemben 1X voltam nődokinál egy uszodai fertőzés miatt még évekkel ezelőtt, akkor azt mondta, hogy nincs mit tenni a rendszertelen ciklussal, max. fogamzásgátló, de nem akarok szedni. Most van egy friss kapcsolatom, még nem élünk nemi életet, csak petting volt, az is óvszerrel. Nagyon nem hinném, hogy terhes vagyok.
2014. júl. 14. 12:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Ok, akkor terhesség kilőve.

Én elmennék nődokihoz, ennyi idő után rendszeresnek kellene lenni a ciklusnak, és nem engedném lerázni magam, ha meg abszolút nem partner, akkor keresni egy másik lelkiismeretes nőorvost, aki ha kell, elküld endokrinológushoz.

BIztos most még nem téma a gyerek, de már csak ezért is (meg persze saját egészséged miatt) érdemes ennek utána járni, hogy mire szeretnél majd anyává válni, addigra ne legyen semmi akadálya.

Azt meg jól tetted, hogy nem szedtél fogamzásgátlót, erre ha lehet most se hagyd magad rábeszélni, kivéve persze ha így szeretnél védekezni is. (Amúgy is rendszertelen hormonháztartással remélem az orvos nem fogja ajánlani!)

2014. júl. 14. 13:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Az anyukámnak sose volt rendszeres, és a mai napig nem az... azt mondta neki a nődoki, hogy vagy fog.gátlót szed vagy így marad.
2014. júl. 14. 22:12
 5/5 anonim ***** válasza:
OK, de Te nem vagy az anyukád, úgyhogy nézesd meg magad...
2014. júl. 14. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!