Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pevaryl kúppal kapcsolatos...

Pevaryl kúppal kapcsolatos tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Canesten G-t használtam gombára három napig. Elmúlt a folyásom és a viszketés de az érzékenység megmaradt, ezért vettem pluszba egy Pevaryl G 3db-os hüvelykúpot. Tegnap este dugtam fel az elsőt, de egész nap "nedves" érzésem van és pisilés után mikor kitörlöm csíp néhány percig. Ez normális? Valakinek hasonló tapasztalata ennél a kúpnál?
2014. júl. 8. 17:24
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Mi a francért nem mész el orvoshoz inkább ahelyett, hogy otthon kezelgeted magad? Ha olyan gombás fertőzésed lenne, amire hatásos lett volna a Canesten, akkor segített volna és minden tüneted a fertőzéssel együtt elmúlt volna. Amennyiben neked még van más tüneted, akkor nagy valószínűséggel, ha volt is gombád, az mellett még van más is, szóval ne magadat kezelgesd, hanem menj orvoshoz!!!

A csípés meg egyébként lehet azért is, mert vagy a fertőzés vagy a fertőzésre használt kúp kikezdte a nyálkahártyát, ami igen csak érzékeny odalent, így van egy gyulladás a bőrfelszínen és azért csípi. De ha megfelelő kezelésen estél volna át, akkor annak is el kellett volna múlnia.

2014. júl. 8. 17:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló, köszönöm véleményedet DE közölném az orvos utasítására kaptam a Canestent!!!!Biztos hogy gombám van, volt, sajnos vagy szerencsére. A hibát valóban ott követtem el, hogy biztosra akartam menni és azért vettem még pluszba mást. Mivel 8ezer forintomba került a vizsgálat, potyára nem mennék vissza csak ha muszáj. Ezért érdekelt hogy más tapasztalt e valami hasonló mellékhatást emelett a kúp mellett mert ezt nem ismerem. 32évesen nem atyai lecseszésre vágytam, hanem tapasztalatcserére. De valószínűleg igazad lehet, ez már a nyálkahártya felsértésétől lehet. Köszönöm válaszod
2014. júl. 8. 17:52
 3/7 anonim ***** válasza:

És egyébként miként állapította meg az orvos, hogy tuti gombád van? A hasára ütött és a tünetek, illetve a vizsgálat után azt mondta, hogy gomba és használj Canestent, vagy esetleg vett mintát a hüvelyedből és az meg lett vizsgálva és megmondta az orvos belőle, hogy gomba? Mert nagyon nem mindegy!

Ha ő a hasára ütött, akkor elég felelőtlen és akkor nem te vagy az, hanem az orvos, szóval simán lehet más bajod is.

Egyébként mivel egy fertőzés nagyon gyorsan ki tud terjedni, hamar gyulladást okoz, ezért a kúpok, krémek bizony sokszor irritálják, bántják ezt a gyulladt bőrterületet.

Ha legközelebb orvoshoz mész, akkor kérj inkább szájon át szedhető gyógyszert. Az több helyen is hat legalább és nem okoz helyi irritációt.

Ja, és ha még gombás fertőzésed is volt, de nem történt hüvelykenet tenyésztés, akkor azt sem tartanám kizártnak, hogy azért maradt fent az érzékenység, mert nagyobb számban voltak kórokozóid, amire a 3 napos Canesten kezelés nem volt elég.

De inkább ne legyen igazam és legyél rendbe, de ha valóban nem volt hüvelykenet tenyésztés, akkor meg mernék kockáztatni, hogy nem mostanában fogsz rendbe jönni.

2014. júl. 8. 18:03
 4/7 anonim ***** válasza:

De amúgy hogy a konkrét kérdésedre is válaszoljak, használtam már ilyen kúpot és soha nem okozott ilyen tünetet.

Viszont amikor sajnos sokáig küszködtem ilyen jellegű problémával (egyébként fogamzásgátló szedése mellett, amit ez miatt abba is hagytam), akkor tapasztaltam ezeket, amiket leírtam. Tehát hogy használhattam bármit odalent, egyből irritált és kikezdett. Nem volt már fertőzésem, viszont még a természetes folyásom is csípett. Így én bőrgyógyászhoz kezdtem el járni, mert a nőgyógyászok csak írták és írták fel a kúpokat, hüvelykrémeket, sokszor tenyésztés nélkül, míg a bőrgyógyász mikroszkóp alatt nézte meg a hüvelyemből vett mintát és megmondta, hogy mi a gond és ha gond volt, akkor szájon át szedhető gyógyszert írt fel.

2014. júl. 8. 18:06
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem , tenyésztést nem végzett. Sőt még talán soha, terhesség alatti gombámnál sem :( Minden esetre a tünetek passzoltak, meg is vizsgált és úgy lett Canesten. Tavaly nyáron volt utoljára gombám, akkor valamit szájon át kaptam, talán Diflucan-t vagy valami ilyesmit. Az hatott, de nem szeretem ha nem muszáj, mert fogamzásgátló hatását befolyásolja :(

Mindenesetre ezt a kúpot abba hagyom és várok néhány napot, hogy tüneteim enyhülnek e, esetleg a gombára utaló tüneteim vissza térnek e. Aztán hétvégén meg is jön, ha utána is fennáll a probléma akkor természetesen visszamegyek :(

2014. júl. 8. 18:30
 6/7 anonim ***** válasza:

És akkor már bocs, de mi a jobb?

Ha odalent piszok érzékeny vagy, sérül a nyálkahártya és még szexelni sem tudsz, vagy hogy istenem, 1 hétig óvszert is kell használni a gyógyszer mellé?

Egyébként azt tudod, hogy a fogamzásgátló miatt is lehetnek ezek a problémáid?!

Ugyanis a fogamzásgátló hormonjai egy olyan közeget biztosítanak a hüvelyben ugye, ami nincs annál a nőnél, aki nem szed fog. gátlót és ezáltal lehet érzékenyebb odalent a nyálkahártyát és lehetnek tipikusan fertőzésre utaló tüneteid, holott az valójában csak vagy már csak irritáció. Sokkal sérülékenyebb ilyenkor a nyálkahártya.

És ezt tapasztalatból mondom. Én ezért hagytam abba.

Soha nem volt gondom a terhességemet megelőzően fog. gátló szedése mellett, viszont ahogy megszültem és újra fog. gátlót kezdtem el szedni először csak ritkán, aztán egyre többször, már havonta küzdöttem hüvelyproblémákkal, fertőzésekkel, irritációval. Nálam az hozta a megoldást, hogy abbahagytam.

És amiket leírsz, az nagyobb passzol nálad is az én esetemhez.

Ha továbbra is ilyen tüneteket tapasztalsz, akkor gondolj arra, hogy lehet jobban járnál fog. gátló nélkül, különben sokat fogsz orvosnál lenni és kiköltekezni!

És ha elfogadsz egy tanácsot, legközelebb csak olyan orvoshoz menj, aki végez tenyésztést is, ezáltal célzottan tud kezelni!

2014. júl. 9. 09:36
 7/7 A kérdező kommentje:

Szia Utolsó!

Igen, olvastam én is a fogamzásgátlóval kapcsolatos témáról, de én kb. 8éve szedek fogamzásgátlót és ahogy írtam is tavaly nyáron volt utoljára gombám, előtte pedig négy éve terhesen. Előtte is és azóta is szedek fog.gátlót még sem volt eddig jellemző rám a fertőzésre való hajlam. Remélem nem attól. Persze a gumival kapcsolatban normál esetben igazad van, viszont én allergiás vagyok az óvszerre, ezért is szedem a tabit. Viszont keményen gondolkodom a spirálon is a hízás gondok miatt is. Azóta egyébként irattam Diflucant, ma vettem be az első szemet és dugom a Genia 92 hüvelyflóra helyreállítót.

2014. júl. 10. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!