Akik rettegnek a nőgyógyászoktól, van valamilyen negatív tapasztalatotok, vagy már az első előtt is féltetek?
Kedves 3-as!
Én pl. nem vagyok sem orvos, sem orvostanhallgató, mégis azt mondom, hogy egy nőgyógyászati vizsgálat, ha mindenki teszi az dolgát, értsd a nő tud és akar lazítani, az orvos pedig normális, akkor nincs semmi borzasztó. Mondom ezt 3 gyerek anyukájaként és sok-sok konplikáció után. Bár nekem is nő nemű nőgyógyászom van, ez tény, de volt férfi is, csak váltottam, de ez a lehetőség mindenkinek bármikor adott.
Az tényleg igaz, hogy a női orvosok szinte kivétel nélkül női nőgyógyászhoz járnak. Vajon miért?
Én kettő ilyet ismerek és ők mondták nekem ezt. Addig nem is gondolkodtam ilyenen...
Édesanyám háziorvos, engem úgy engedett utamra elköltözésnél, hogy csak női nőgyógyászhoz ne menjek ha nem ajánlás alapján megyek hozzá, mert a kedvenc mondataik közé tartozik, hogy "mit nyavalyog, ez nem fájhat" és durván felnyúl/vizsgálja az embert. Míg a férfi nőgyógyászok többsége sokkal finomabb és empatikusabb ilyen téren, mert tisztában van azzal, hogy elég kényelmetlen helyzet és elképzelni se tudja mit érezhet a nő. És ezt nem légből kapottan mondja, volt többször női orvosa, mindig megjárta. Én így kifejezetten férfihoz igyekszem eljutni. Eddig nem csalódtam különösebben. Bunkók még sose voltak velem, kifejezetten durvák se. Mondjuk ügyetlenek már igen. Vettek már úgy rákszűréshez kenetet tőlem, hogy utána 3 napig véreztem... Meg a legutóbbinál már majdnem én kértem elnézést, hogy untatom a panaszommal, mert kb csak nem ásított, én meg ott voltam betojva, mert még sose fordult hasonló elő velem és meg voltam ijedve.
Az első előtt pedig kb rettegtek, pedig anyukám felkészített mi várható, a nőgyógyász is folyamatosan mondta, hogy akkor most ez és ez fog történni ne ijedjek meg, most ez lehet hideg lesz, vagy kellemetlen. Szóval ott feleslegesen paráztam.. :D Azóta nem rettegek de nem a kedvenc elfoglaltságom odamenni, főleg nadrágban. Nem értem miért rakják az öltöző részt kilométerekre a vizsgálóasztaltól.
Nekem nővérem orvos és ő is azt ajánlotta, hogy mindenképpen női nőgyógyászt keressek és hogy neki a kolleganői is mind KIVÉTEL nélkül női nőgyógyászhoz járnak.
Leszámítva azt hogy női voltuk miatt nem kell annyira "szájbarágni" minden problémát, elég kínos lenne mondjuk egy konferencián is egymás mellett ülni azzal a kollegával, aki benne szokott turkálni.
" elképzelni se tudja mit érezhet a nő. "
Na ez a fő probléma, ami miatt olyanhoz kell fordulni, aki bizony el tudja azt képzelni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!