Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Akik rettegnek a nőgyógyászokt...

Akik rettegnek a nőgyógyászoktól, van valamilyen negatív tapasztalatotok, vagy már az első előtt is féltetek?

Figyelt kérdés
2014. júl. 6. 13:28
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Én rettegtem tini koromban,anyukám elmondta milyen ez,úgy adta elő,hogy semmiség,nem kell félni,pár pillanat az egész,nem fáj csak kellemetlen stb. Én tudtam milyen a vizsgálószék,úgy éreztem, hogy hatalmas megaláztatás, kiszolgáltatottság felfeküdni oda. Aztán csak túl kellett esni az elsőn, és hiába nem volt semmi negatív tapasztalat,sőt,pozitív csalódás, utána is rettegtem visszamenni.Az egészet a terhesség alatt győztem le, akkor már rutinosan, természetesen mentem oda, nem zavartattam magam, a szülés előtt is a beöntés zavart, nem a fájdalom (butaság nem? de ez a szégyenlősség). Szülésnél már volt negatív tapasztalatom, 1-2 szülésznői beszólás, nem orvosi, úgyhogy továbbra sem frusztrál már a nőgyógy. vizsgálat. Már bánom, hogy annyi adrenalint pazaroltam annak idején, tényleg nem kellett volna. Persze ha valakit megalázó beszólás, vagy élmény ér, azt megértem, ha retteg:-( nem lenne szabad ilyennek történnie egy ilyen intim szakmában.
2014. júl. 6. 15:42
 2/10 anonim ***** válasza:
Én akkor voltam először nőgyógyásznál amikor elvetéltem:( állatok voltak! Abban a helyzetben a szégyen volt a legkevesebb. Azóta már sokszor voltam,és azóta se kellemesebb. Főleg h perverz a doki:(
2014. júl. 6. 21:43
 3/10 anonim ***** válasza:
30%
Az úgymond jó tapasztalatok zömét sajnos csak a mundér becsületét védők, pl orvostan halgatók írják. Nem véletlen hogy a doktornkk szinte kivétel nélküll női nőgyógyászhoz járnak!
2014. júl. 7. 10:28
 4/10 anonim ***** válasza:
33%

Kedves 3-as!

Én pl. nem vagyok sem orvos, sem orvostanhallgató, mégis azt mondom, hogy egy nőgyógyászati vizsgálat, ha mindenki teszi az dolgát, értsd a nő tud és akar lazítani, az orvos pedig normális, akkor nincs semmi borzasztó. Mondom ezt 3 gyerek anyukájaként és sok-sok konplikáció után. Bár nekem is nő nemű nőgyógyászom van, ez tény, de volt férfi is, csak váltottam, de ez a lehetőség mindenkinek bármikor adott.

2014. júl. 7. 11:12
 5/10 anonim ***** válasza:
32%

Az tényleg igaz, hogy a női orvosok szinte kivétel nélkül női nőgyógyászhoz járnak. Vajon miért?

Én kettő ilyet ismerek és ők mondták nekem ezt. Addig nem is gondolkodtam ilyenen...

2014. júl. 7. 14:43
 6/10 anonim ***** válasza:
21%
Nekem orvos a sógornőm, sosem volt női nőgyógyásza, a másik testvére is orvos (gyermekgyógyász az újszülött részlegen, tehát ismeri a szülészeket elég jól), szintén férfihoz jár, férfinál szült, pedig ahol dolgozik 2 női nőgyógyász is van. Nekem egyiküket sem javasolta. Nem rosszindulatból írtam, csak megerősíteni szerettem volna, h vannak kivételek.
2014. júl. 7. 17:07
 7/10 anonim ***** válasza:
30%

Édesanyám háziorvos, engem úgy engedett utamra elköltözésnél, hogy csak női nőgyógyászhoz ne menjek ha nem ajánlás alapján megyek hozzá, mert a kedvenc mondataik közé tartozik, hogy "mit nyavalyog, ez nem fájhat" és durván felnyúl/vizsgálja az embert. Míg a férfi nőgyógyászok többsége sokkal finomabb és empatikusabb ilyen téren, mert tisztában van azzal, hogy elég kényelmetlen helyzet és elképzelni se tudja mit érezhet a nő. És ezt nem légből kapottan mondja, volt többször női orvosa, mindig megjárta. Én így kifejezetten férfihoz igyekszem eljutni. Eddig nem csalódtam különösebben. Bunkók még sose voltak velem, kifejezetten durvák se. Mondjuk ügyetlenek már igen. Vettek már úgy rákszűréshez kenetet tőlem, hogy utána 3 napig véreztem... Meg a legutóbbinál már majdnem én kértem elnézést, hogy untatom a panaszommal, mert kb csak nem ásított, én meg ott voltam betojva, mert még sose fordult hasonló elő velem és meg voltam ijedve.

Az első előtt pedig kb rettegtek, pedig anyukám felkészített mi várható, a nőgyógyász is folyamatosan mondta, hogy akkor most ez és ez fog történni ne ijedjek meg, most ez lehet hideg lesz, vagy kellemetlen. Szóval ott feleslegesen paráztam.. :D Azóta nem rettegek de nem a kedvenc elfoglaltságom odamenni, főleg nadrágban. Nem értem miért rakják az öltöző részt kilométerekre a vizsgálóasztaltól.

2014. júl. 8. 13:59
 8/10 anonim ***** válasza:
30%

Nekem nővérem orvos és ő is azt ajánlotta, hogy mindenképpen női nőgyógyászt keressek és hogy neki a kolleganői is mind KIVÉTEL nélkül női nőgyógyászhoz járnak.

Leszámítva azt hogy női voltuk miatt nem kell annyira "szájbarágni" minden problémát, elég kínos lenne mondjuk egy konferencián is egymás mellett ülni azzal a kollegával, aki benne szokott turkálni.

2014. júl. 8. 15:23
 9/10 anonim ***** válasza:
30%

" elképzelni se tudja mit érezhet a nő. "

Na ez a fő probléma, ami miatt olyanhoz kell fordulni, aki bizony el tudja azt képzelni!

2014. júl. 8. 15:25
 10/10 anonim ***** válasza:
40%
Nekem az unokatestvérem nőgyógyász és bizony ő is a női nőgyógyászt ajánlotta. (Nem magyarázta el miért, nem is kérdeztem.) De legközelebb kifaggatom.
2014. júl. 8. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!