Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Érdemes hüvelygűrűt feliratni?...

Érdemes hüvelygűrűt feliratni? A hüvelygyűrű mennyire befolyásolja a menszeszt meg mindent?

Figyelt kérdés
Eddig óvszerrel védekeztünk. Gyógyszert nem akarok szedni, mert tudom milyen feledékeny vagyok.Sokan vannak akik gyógyszert szedtek de azt mondták soha többet nem szednek mert abbahagyás után felborult bennük minden, hüvelygyűrűnél is ez a helyzet?És három havonta menni kell dokihoz feliratni?
2010. jan. 4. 14:18
 1/2 anonim ***** válasza:
a hüvelygyűrűvel kapcsolatban én azt hallottam,hogy volt akinek egy kicsit érzéketlenebbé vált tőle a hüvelye.De szerintem még így is sokkal kevésbé ártlamas mint a tabletták.
2010. jan. 4. 14:22
 2/2 anonim ***** válasza:

A hüvelygyűrű ugyan úgy működik, mint a tabletta, csak a hormon felszívódásának helye más. A tabletta a tápcsatornán kereszül szívódi fel, a gyűrűben lévő hormon a hüvely nyálkahártyáján.

A gyűrűnek kevesebb a hormontartalma, ezért várhatóan gyengébbek/ritkábbak a mellékhatások is. Ha amúgy is feledékeny vagy, jobb választás lehet, mint a bogyó.

A gyűrű ugyanúgy kikapcsolja a menstruációs ciklust és egy mesterséges hormonális állpotot tart fenn. Ugynaúgy 21 napig kell hormont bevinni és 7 napig szüneteltetni. A szünetben ugyan olyan megvonásos vérzés lesz, mint gyógyszer mellett, ami élettanilag nem azonos a menstruációval, bár nagyon hasonlít rá.

Igen, a gyűrűt is fel kell 3 havonta íratni dokival.

2010. jan. 4. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!