A melldaganat egyből kitapintható?
Figyelt kérdés
Megvizsgáltam a melleimet. ÉS az lenne a kérdésem, hogy a daganat egyszerre észrevehető? Mert ha megnyomom valahol érzek ilyen kis göböket. AZok a zsírszövetek, tejmirigyek?2014. jún. 12. 16:51
1/5 anonim válasza:
A laikus nem tudja megállapítani, mi az, amit kitapint, sőt az orvosok is a képalkotó eljárásokat használják. Menj orvoshoz, az a biztos.
2/5 anonim válasza:
attól függ, hogy mekkora a melled és milyen idős vagy. fiatalabb korban 40 alatt még mirigyes tapintatú emiatt nem nagyon lehet kisebb csomókat elkülöníteni(főleg nagy mellben). onnan lehet felismerni egy (valószínűleg) rossz indulatú folyamatot, hogy nem lehet mozgatni-összekapaszkodik a környezetével. A jóindulatúak sokkal körülírtabbak, lehet mozgatni is akár.
érdemes nőgyógyászhoz menni, ha gond van, ő biztonsággal kitapintja a csomót.
3/5 A kérdező kommentje:
18 vagyok...nincsenek nagy melleim. most már egyre gyakrabban nézegetem, ma is vagy 10-szer "tapogattam" Lehet azért mert erősebben nyomkodtam, és próbáltam eldönteni, hogy az most mirigy, vagy daganat, de most már fáj, ha odanyúlok :(
2014. jún. 12. 17:02
4/5 anonim válasza:
Ha sok kicsit érzel akkor azok csak mirigyek. egyébként jó indulatú ciszták jönnek mennek, van akinek több van van akinek kevesebb, legtöbbünk nem is érzi öket. A menstruáció elött is gyakori a csomó. ezt az orvosok is mondják hogy ha csomót észlelsz várd meg a következö menstruációt és az uj ciklus 3-6 napja között ujra ellenörizd, ha még mindig ott van akkor kell orvoshoz menni. Felesleges naponta nyomorgatnod, minden hónapban a ciklus elején tapogasd át az böven elég. Ilyenkor legsimább a mell állomány.
5/5 anonim válasza:
Teljesen normális mirigyek ezek, amik a ciklus változásával változnak.
Mensi utá a 7-8 nap körül nézd majd meg, szinte el fognak tünni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!