Ha menstruáció van, volt peteérés is?
Gondjaim vannak a női hormonjaimmal, és sokáig nem volt menstruációm sem. Kaptam egy gyógyszert, amit negyedévente kell szednem, állítólag segít a peteérésben. Ma barna váladékot láttam a tisztasági betéten, ez lehetséges, hogy menstruáció lesz? És akkor ezek szerint van peteérés is vajon?
Külföldön vagyok, nincs lehetőségem most orvoshoz menni, a neten nem igazán találtam erről semmit.
34N
Hát igazi menstruáció csak akkor van, ha volt előtte ovuláció is, mivel a menstruáció hivatalosan olyan élettani vérzés, amit ovuláció előz meg.
De a szőrszálhasogatást félretéve:
Vérzés előfordulhat úgy is, hogy nincs előtte ovuláció. Ha sokáig csak ösztrogénhatás éri a nyálkahártyát, progeszteron pedig nem, akkor vastagodik, vastagodik, és egy idő után a szervezet nem bírja fenntartani és foltokban elkezd leválni.
Nekem is van hormonbajom, de ismerem már magam annyira, hogy meg tudom különböztetni a menstruációt az egyéb vérzéstől.
A menstruációm kb. 5-6 napig tart, 2-3. napon erős vérzéssel, aztán fokozaton csökken. Előtte iszonyatosan fájnak a melleim, és elkezd görcsölni a hasam, ami kitart a vérzés alatti első napokon is.
Ezzel szemben mikor "csak úgy" vérzek, akkor inkább elhúzódó pecsételés, nem rendes vérzés. A hasam se fáj annyira, a mellem is max. csak érzékeny. Volt, hogy el se akart állni, gyógyszert kellett rá kérnem.
De olyan is létezik, hogy valakinek szabályos ciklusa van, normális vérzéssel, még sincs ovulációja.
A barna váladék is lehet akármi: ovulációs vérzés, menstruáció "előszele", vagy épp az elöregedett nyálkahártya leválása miatti vérzés is.
Köszi szépen!
Nekem elvileg nem nagyon fáj a menstruáció alatt, bár ma egy kicsit feszült a derekam, és hasonlít ahhoz az érzéshez, amit ilyenkor érzek.
Nagyon-nagyon szeretnénk a babát, és jó lenne tudni, hogy mire számíthatok.
Norcolut-ot írt fel az orvos.
Ezenkívül Euthyrox, Merckformin a napi gyógyszerem.
A Norcolut nem segíti a peteérést, csak megvonásos vérzést csinál.
Az Euthyrox és a Metformin segíthet, ha olyan a gond. De ha Metet kaptál, nyilván van inzulinrezisztenciád is, akkor viszont ha van súlyfelesleged, le kellene fogyni, emellett spec. diéta és sport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!