Petefészekciszta lehet a háttérben, vagy egyszerű görcsök voltak?
3 hét késéssel megjött a mensesem, de mindvégig, nem egyfolytában nyilalgatott a méhem és a két petefészkem, mikor melyik. Lehet petefészekciszta?
Mióta megjött csak egyszer-kétszer fordult elő, hogy nyilalgatott volna a két petefészkem közül valamelyik.
Írjátok le a véleményetek!
Az a biztos ha elmész dokihoz és ultrahangos vizsgálatot kérsz:)
de nekem nem voltak tüneteim, csupán nem volt havivérzésem... vért vettek hogy megnézzék a hormonszintemet, majd ott baj volt és az ultrahang kimutatta h polycisztám van:)
remélem nincs komoly bajod és csak ijeszteget a pocakod:)
16 vagyok és azt olvastam a neten, hogy változó kor után veszélyes ez a fajta ciszta. Mikor termékeny a nő, akkor felszívódik, vagy a mensessel kiürül.
Nem hiszem, hogy lenne ilyen bajom. Mert mióta ijesztgetem magam ezzel a gondolattal érdekesmód mindig akkor fájlalom kissé a petefészkem. Ha nem jár rajta az eszem, akkor nincs semmi. Mire nem képes az emberi agy :D.

Nekem is 16 éves koromban volt először cisztám. Legutóbb egy tojás nagyságú ciszta volt a bal petefészkemben (17 évesen) és nekem is rettentően fájt a hasam. Szerintem is az lenne a biztosabb, ha elmennél dokihoz.
De egyébként nem kell megijedni, nagyon sok nőnek van cisztája, nekem is csomószor volt és csak akkor vettem észre, amikor valami minden ok nélkül hirtelen kifolyt belőlem.
Amikor nekem ez a nagy cisztám volt, az orvos nem csinált semmit (műteni nem akarta, mert nagyon hamar felülfertőződik azt meg nagyon nehéz kezelni), vissza kellett mennem 1 hónap múlva kontrollra, de addigra felszívódott. Szóval ezek maguktól kifakadnak vagy felszívódnak. De azért nézesd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!