Egy évben hányszor lehet nőgyógyászati rákszűrést elvégeztetni, vagy kérdezhetném úgyis, milyen gyakran lehet?
Csak mert én szeptemberben voltam, akkor valamiféle kórokozót talált a doki, úgy beszéltük meg, mivel szerinte nem volt sürgős,mikor abbahagyom a szoptatást, akkor antibiotikumot szedek a kórokozóra, ez most fog megtörténni, utána gondoltam, január-február környékén csináltatnék megint egy rákszűrést, hogy eltűnt-e ez a kórokozó, mert utána meg kistesót szeretnénk.
Dokimat nem tudom megkérdezni, mert most nem akarok ezért 8000 forintot fietni, hívni pedig őt nem lehet.
Szóval a lényeg, ha voltam szeptemberben, megint mehetek január-február környékén?
A rákszűrés és a kenetből történő tenyésztés nem azonos, de együtt levehető a minta. Lehet, hogy volt valami apró panaszod és a dokid rögtön tenyésztéshez is vett kenetet. Ha csak valamilyen kórokozót talált a dr és most szeretnél kontrollt, hogy elmúlt-e, az újabb rákszűrés nélkül, sima tenyésztéssel történik. Tenyésztést pedig - indokolt esetben - korlátlan számban lehet végeztetni.
A rákszűrés évente egyszer javasolt, elváltozás vagy családi halmozódás esetén az orvos döntése szerint félévente vagy legritkább esetben negyedévente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!