HA valaki rákos, igaz hogy a vér eredmény, kimutatja?
Figyelt kérdés
2009. dec. 27. 20:47
1/8 anonim 

válasza:

Igen,a fehérjevérsejtszám ha nagyon magasérték rákra utal...
2/8 anonim 

válasza:

A legtöbbet nem, ha jól tudom. De pl. a nyirokrákot, leukemiát biztosan. Remelem írnak hozzáertő emberek is.
3/8 anonim 

válasza:

Ez így egyáltalán nem igaz, ha ilyen egyszerű lenne, nem kéne különféle rákszűrésekre járni, csak egy vérvételre. Van speciális vérvizsgálat bizonyos fajta rákra, de az nem rutinvizsgálat, csak gyanú esetén végzik. Az emelkedett fehérvérsejtszám pedig gyulladást jelez, nem rákot.
4/8 anonim 

válasza:

sajnos nem ilyen egyszerű, egy ultrahang után is szövettan kell még ahhoz, hogy kiderüljön, mit látnak a képen. a vérképen lehetnek markerek, de ha már vannak, az nem jelent jót, akkorra már fejlett egy daganatról lehet szó, de azt sem tudják miféle, jó, rossz, és hol keressék.
5/8 anonim 

válasza:

Attól függ, hogy milyen daganatos betegségre gondolsz.
Az előttem szóló feltehetőleg a vérképzőszervi daganatokra gondolt. Más daganatok is okozhatnak elváltozást a vérképben, pl. az emésztőszervi daganatok vérzése okozhat vérszegénységet, egyes tumorok termelhetnek hormonokat...de összességében egy vérvétel alapján nem lehet kimondani, hogy valaki daganatos beteg.
6/8 anonim válasza:
Szia! Én 31 éves fiatalember vagyok! Pont 2 éve fájdalmat éreztem a heregojoban! Kiderült hogy here rákom van! De ezt csak ugy tudták biztosra mondani hogy ct és vért vettek! A vérből mindent megtudtak mondani!pl:mijen tipusu és mijen gyors lefojásu Sajnos a ct segitségével kideritették hogy nagyon gyors és a legrosszabb daganat! De azóta túl vagyok 2 mütéten és egy nagyon erős kemóterápián! Azóta csak a vért szokták levenni és ellenőrizni! Én mondom neked hogy a vérből mindent megtudnak!
7/8 anonim 

válasza:

De nem egy általános vérképből, csak akkor, ha konkrétan célzottan tudják, hogy mit keresnek. Többszáz féle vérvizsgálat van!
8/8 anonim 

válasza:

A hererákos fiatalembernek mondom, hogy vannak specifikus markerek (AFP, HcG, NSE) heredaganatra. És az a szerencse, hogy ez a vérből pont mérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!