Mi a tippetek az egészséges és a szép haj érdekében?
Nekem elég szép a hajam sokak szerint, pedig feketére festem már 4 éve, ami ha jól tudom, eléggé roncsolni szokta a hajat általában. Leírom, miket szoktam/nem szoktam csinálni.
Heti 1, legfeljebb 2 hajmosás. A túl sok sampon és egyéb vegyszer többet árt, mint használ. Régebben 1-2 naponta mostam, mert hamar zsírosodott, de aztán ráálltam a heti 1 hajmosásra, és egy idő után "hozzászokott" a hajam, és már simán kibír 5-6 napot.
Nem hajszárítózok, mert az töredezetté teszi a hajat. Ha hajat mosok, azt mindig este teszem, vizes hajjal alszom, és reggelre megszárad. Hajformázót, hajvasalót se használok. Alapból teljesen egyenes a hajam, vasalni nem kell. Ha hullámosítani akarom, hajmosás után éjjelre befonom 3-4 copfba, reggel kiengedem.
Használok Bánfi hajszeszt. Hajmosás előtt kb. fél órával rakom fel száraz hajra. Nem állandóan, csak kúraszerűen, kb. félévente veszek egyet, és amíg tart, addig használom minden hajmosásnál.
Nem tudom, ez használ-e valamennyit, de kiskorom óta nagyon sokat fésülöm a hajam, mert a nagyim mindig azt mondogatta, hogy attól szebb lesz. És szoktam masszírozni is a fejbőrömet, állítólag az is jót tesz a hajhagymáknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!