Szülők/nők ti megtiltanátok a 12-14 éves kor közötti menstruálos lányotoknak hogy tampont használjanak?
Nem tiltanám meg, mert sokkal kényelmesebb a tampon. (Nekem mindegyik lányom kezdettöl azt használt, nekem ez volt a természetes)
De nem is feltétlen kell engedélyt kérned rá, egyszerüen veszel magadnak.
Viszont elöször nem ártana kipróbálni, hogyy tudod-e használni, mert sokaknak eleinte gond a megfelelö felhelyezés. Ha van olyan barátnöd/ismerösöd, aki tampont használ, töle kérj egyet próbának. Ha nem megy, akkor nem adtál ki rá pénzt, ha meg sikerül, akkor tudod, hogy van értelme venni.
Amit nem értek: mivel indokolja anyukád azt, hogy nem engedi?
Az elsö vagyok.
Elöször is bocsáss meg, de a muszáj-t pontos j-vel írják. (Tudom, nem nyelvtanóra meg semmi közöm hozzá, de ahhoz, hogy müvelt embernek nézzenek, fontos a helyesírás)
A témához: kérdezd meg anyukádat, mi a problémája a tanponnal. Mert lehet, hogy csak hallott/olvasott olyasmit, amiért veszélyesnek tartja, vagy pedig attól fél, hogy ezzel a szex irányába terelödsz.
Én kb 45 évig használtam és az alapvetö higiénia betartásával semmi bajod sem lehet töle.
A szex meg eleve nem ettöl kezdi a "gyereket" (bocsánat a gyerek szóért, de anyukádnak az van) érdekelni. De ha érdekli, akár maga a szex, mint téma, akár a "felvilásgosítás" témakör, akkor meg okosabb lenne erröl beszélnie veled.
Szivesen mindkettöt.
Ha valami más problémád vagy kérdésed lenne, akkor nyugodtan írhatsz privátban is, szivesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!