Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Megjött, és nem merem elmondan...

Megjött, és nem merem elmondani anyumnak! (? )

Figyelt kérdés
Szóval az van, hogy 2 napja jött meg az első, de még volt nálam betét.Nemsokára elfogy de nem merem elmondani hogy megjött.!:(
2014. ápr. 22. 21:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell lehurrogni! Itt senki nem volt tini? Nekem is mindig nehezemre esett beszélni róla.

Viszont tényleg nem olyan para, mint ahogy most érzed, szólj nyugodtan anyukádnak, valószínűleg látni fogja rajtad, hogy nem szívesen beszélsz róla, nem fog zaklatni, csak elmondja hol találod, meg ilyesmi, és utána megkönnyebbülsz, mert elmondtad.

Amúgy, csak hogy ne érezd magad annyira szarul: 12 éves voltam mikor kivették a mandulám, egy hétig voltam kórházban miatta, naná, hogy akkor jött meg először... Szerencsére volt nálam betét, de mondták már mikor befeküdtem is, hogyha történne ilyen, akkor szóljak a nővérnek. Hát nem kicsit éreztem idiótán magam, még el is pityeredtem, mikor kinyögtem, hogy mit akarok. Persze felesleges volt a para, tök aranyos volt a nővér, kérdezte van-e szükségem valamire, megdícsért, hogy "felkészült" vagyok, és mondta, hogy kell, akkor szívesen segít.

2014. ápr. 23. 08:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem szoktatok a nőiességről beszélgetni otthon egymás között? A nőiségről, menstruációról, szülésről, szexualitásról? Ezek mind mind hozzátartoznak az élethez, mind anyukádéhoz és lassan a tiédhez is. Ezek a félelmek, gátlások azért alakulnak ki, mert a családok, társadalom nem jól áll a dologhoz. Részben mindent kitereget (pl való világ a TV-ben, ahonnét ömlik a szex), tampon reklámok stb. Más részről meg borzasztóan prüd, azt sugallja, hogy ezek tabu dolgok. Nem csodálom, ha emiatt bizonytalan vagy. Anyukád is az, különben nem lenne tabu otthon ez a téma. Ez viszont így senkinek sem jó.

Most még újdonság, de később elhiszed majd, hogy ez valóban annyira természetes dolog, mint bármi más. És egyben csodálatos is, hiszen a tested képes lesz egy új élet kihordására. A régi magyarok ezt virágzásnak hívták (menstruációt), sok dalban még találsz erre utalást.

Az első lépést viszont meg kell tenned, nem bújkálhatsz örökké, hiszen nincsen miért. Anyukád örülni fog neki és megnyugszik, hogy a lánya rendesen fejlődik.

MI a kérdésed? Az, hogy miképpen mondd ezt meg neki? Én keresnék egy alkalmas meghitt percet erre és elmondanám, hogy képzeld anya nekem is megjött. Nem lesz semmi gond, ne aggódj. Anyukádnak is rendszeresen megjön.

2014. ápr. 23. 09:14
 13/16 anonim válasza:

Nekem amikor megjött én előszőr megijedtem, de tudtam mi ez. :)

Rohantam anyához: Anya! Megjött! Erre ő: Ki? , .. Jah.. :)

Semmi gáz, természetes dolog! :) Nyugodtan mond el! ;)

2014. ápr. 23. 17:42
 14/16 A kérdező kommentje:
Jaj, köszi mindenkinek.:)Elmondtam.:))
2014. ápr. 23. 18:15
 15/16 anonim ***** válasza:
Mit szólt?:)
2014. ápr. 23. 18:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Nyugodtan mond el, hisz ez nem szégyen. Anyukád biztos megérti hiszen ő is nő. Ettől nem kell félni elmondani mert nem igazán éreznéd jól magad betét nélkül....
2015. jún. 14. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!