Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 20 napig szedem a fogamzásgátl...

20 napig szedem a fogamzásgátlót az nagy baj lenne?

Figyelt kérdés
Ugye természetesen 21 szem van egy levélen, de tegnap kiesett a kezemből és véletlenül beleesett a lefolyóba. Ezért bevettem tegnap a szerdait (mait). Az nagy probléma lenne ha most csak 20 napig szedem, utána egy hetet ugye nem szedem, és következő levélnél szedem ugyan úgy 21 napig? Vagy így előfordulhatnak problémák? (teherbe esés..) Vagy kezdjem el a következő levélen egy szemet?

2014. ápr. 16. 15:53
 1/9 anonim ***** válasza:

[link]

Igen, 'veszélyes'.

2014. ápr. 16. 16:01
 2/9 anonim ***** válasza:
43%

Semmi bajod nem lesz tőle, ez biztosan benne van a betegtájékoztatóban. (Így lehet befolyásolni a menstruáció napját, ha pl. nem akarod, hogy szerdán jöjjön meg, eggyel többet veszel be, és akkor csütörtökön jön. Vagy fordítva, eggyel kevesebbet.)

Persze 15 darabot nem lehet, de az mindegy, hogy 19-20-22 vagy 25 db volt, a szervezeted nem tud számolni.

A lényeg, hogy 7 napnál hosszabb szünetet nem lehet tartani, mert akkor nem véd a tabletta. Ha most te eggyel kevesebbet veszel be, attól még védett leszel. Csak ha eddig szerdán jött meg, mostantól kedden fog.

2014. ápr. 16. 16:02
 3/9 anonim ***** válasza:
63%

Nem tudom, az első miért linkelte a bulvárcikket. Semmi köze a kérdéshez. Nem hagyott ki tablettát (az utolsó szem NEM kihagyás), nem tart kevesebb szünetet, és NEM szedi összevissza (egyik nap igen, másik nap nem, két nap múlva megint igen), ami vérzészavart okozna.

A betegtájékoztató hasznosabb olvasmány lenne.

Ha megírod, mit szedsz, kikeresem neked a neten.

2014. ápr. 16. 16:07
 4/9 A kérdező kommentje:

És az nem zavarja meg hogy most 20 napig szedem, utána meg 21 napig? Nem szeretnék belekezdeni a másik levélbe, de ha ez nagy problémát okoz akkor természetesen szedni fogom 21 napig.

Corenelle 3mg 3*21 szedem

2014. ápr. 16. 16:09
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem zavarja meg. Nyugodtan csináld. Most rohannom kell, de holnap kikeresem neked a neten.
2014. ápr. 16. 16:51
 6/9 anonim ***** válasza:

De miért esne nehezedre belekezdeni másik levélbe???

Ez volna a legjobb megoldás. Amúgy sem árt egy pót-levél, ha netán az embert hasonló baleset vagy hányás/hasmenés éri.

2014. ápr. 16. 17:03
 7/9 anonim ***** válasza:
71%

[link]

Itt találod a betegtájékoztatót. A vége fele van a rád vonatkozó rész, bemásolom:

"- Egy tablettát hagyott ki a 3. héten

A következő lehetőségek közül választhat:"

Neked a 2. lehetőség kell, mert az utolsó tabi marad ki, vagyis ez:

"- Abba is hagyhatja a csomag szedését, és folytathatja a 7 napos tablettamentes periódussal"

"Ha a két javaslat valamelyikét követi, a terhességgel szemben védett marad."

Ennél többet írnak, de neked ez a lényeg, szó szerint másoltam ki. Magyarul, ha nem veszed be az utolsót, védett maradsz, nem borul fel semmi, nem lesz semmi bajod.

Nyilván egyértelmű, hogy ezt csak a 3. héten lehet megcsinálni, tehát bevehetsz akár 18 tablettát is a 21 helyett, de az 1-2. héten nem lehet megcsinálni, arra más szabályok vonatkoznak, lásd a betegtájékoztatót (amit egyébként a dobozhoz is kellett kapnod).

---

És igen, lehetséges (de szükségtelen!) az is, amit írnak, hogy beveszed a következő levélből a +1 tablettát, de akkor vagy mindig megkezdett levelet fogsz enni és előbb-utóbb összezavarodsz, és végül tényleg kimarad egy tabi, ha elszámolod. Vagy lesz egy félretett, be nem szedett, esetleg majd lejáró (szavatosságú) leveled. Ahogy látom, majdnem 5000 Ft, ennek a harmadát (3 levél van egyben) szerintem luxus kidobni vagy nem szedni be.

2014. ápr. 17. 11:08
 8/9 anonim ***** válasza:
42%

Ja, és aki lepontozott, az nyilván tudja, hogy a betegtájékoztatót pontozta le, nem engem. :) Vele ellentétben én ugyanis vettem a fáradtságot, és elolvastam (korábban a sajátomat, de mind ugyanúgy működik), most meg a kérdezőjét.

Szeretem azokat az embereket, akinek van önbizalmuk, de felülbírálni a betegtájékoztatót sokkal inkább tűnik butaságnak és tudatlanságnak, mint magabiztosságnak.

Annál is inkább, mert a betegtájékoztatóba MINDENT beleírnak, ami csak előfordulhat (a legrosszabb eseteket, amik talán nem is igazak), pusztán azért, hogy védve legyenek és ne perelhesd a gyógyszergyárat, ha valami bajod lesz.

Gondolod, hogy kockáztatnák, hogy odaírják, hogy védett vagy, aztán a nők tömegesen perlik őket terhesség miatt?

2014. ápr. 17. 11:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat, sokat segítettél! Én hasznosnak találom a válaszodat! :)
2014. ápr. 18. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!