Ha mindig 40+ (43-44) napos a ciklusom, az normális?
19 éves múltam. kb. két évig szedtem fogamzásgátlót, előtte elég rendszertelen volt a vérzés, alatta nyilván pontos, de hát az nem menstruáció volt, ezt tudom. Amióta abbahagytam, elég furcsán jött meg. Első két hónapban még 28-29 napra, aztán azóta több mint 40-re, és most is már a 38. napon tartok, és még semmi. Legutóbb ráadásul csak 3 napig tartott. Idén már kétszer voltam nőgyógyásznál, egyszer hólyaghurut-hüvelygomba miatt, egyszer pedig előző hónapban a hosszú ciklus miatt, de nem látott semmi rendellenességet.
Állandó partnerem van, akivel előbb-utóbb (inkább előbb) szeretnénk majd kisbabát, de félek, hogy megnehezíti a dolgot valami, ami akár ezzel is összefügghet.
A dolgot nehezíti, hogy Anyukám nagyon zárkózik a téma elől, merthogy neki is rendszertelen volt, sokszor hosszabb ciklusokkal, és számára csak a fogamzásgátló a megoldás, és szerinte még fiatal vagyok a kivizsgáláshoz, de én mégiscsak úgy gondolom, amit legutóbb a nőgyógyásszal is beszéltünk, hogy minél előbb megismerem a testem működését, annál jobb, így elég nehéz, hogy nincs egy nő, akivel erről beszélhetnék. (Nem otthon lakom, de amúgy jó a viszonyunk.)
Ha van ovulációd a ciklusban, akkor nem gond. Ha nincs, akkor baj.
Kezdj el hőmérőzni, az a legegyszerűbb módja, hogy megtudd, van-e ovud vagy sem.
35 napig normális, ez már nagyon hosszú ciklusnak számít
nem értek egyet anyukáddal, el kellene kezdeni a kivizsgálást, mert egy endokrinológushoz is 6 hónap alatt jut be az ember, maga a gyógyulás pedig 1-2 évet is igénybe vehet, ha tényleg gond van
nem osztom azt a véleményt, hogy a fogamzásgátló megoldás, csak elfedi a tüneteket, áttöréses vérzést okoz, nem normális menstruációt, a ciklusod nem fog ettől beállni normálisra, ha szeded és abbahagyod megint hosszú ciklusaid lesznek
Kedves Első! A hőmérőzés jó ötlet, egy hónapot mindenképp megpróbálok vele!
Kedves Második! Én is így gondolom/tudom a dolgokat. Bár közrejátszik nyilván a részéről, hogy ő még annyira nem szeretne nagymama lenni, amennyire én édesanya (pedig van egy jóval idősebb bátyám is). Ezeket a vizsgálatokat SZTK-ban el lehet intézni?
háziorvostól kell endokrinológiára beutalót kérni, aztán majd az endokrinológus ad további beutalókat, ha a kikérdezés és manuális vizsgálat után indokoltnak látja (labor, uh)
megoldható sztk keretein belül is, ha van az sztk-ban endokrinológus, az előző lakhelyemen volt, a mostaninál a kórházba kell menni hozzá, tehát ez nagyon helyfüggő
Első vagyok. Próbáld ki, veszíteni nem vesztesz vele semmit!
Egyébként mikor hagytad abba a tabit? Mert ha csak pár hónapja, akkor simán lehet, hogy csak idő kell a szervezetednek.
Előtte mennyire volt rendszertelen? Van-e bármi más tüneted, ami esetleg valamilyen hormonzavarra utalhat?
Túlsúly, ami nagyon nehezen adható le, hajhullás, pattanásos bőr, erős szőrösödés, tejcsorgás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!