Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 15 éves vagyok és terhes (? )

15 éves vagyok és terhes (? )

Figyelt kérdés
Tudom most jön az ,hogy fiatal vagy hülye vagy meg minden de én segítséget szeretnék kérni.Édesanyám tudja és a barátom is bár mikor elmondtam kidobott...nem vagyok képes arra hogy elvetesem mit tegyek ?

2014. ápr. 14. 17:20
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

Ha nem veteted el, akkor nem marad más, mint örökbe adni? Ez jobb lenne szerinted?

A legokosabb megoldás a saját és a gyerek érdekében is az abortusz.

Nagyon gyerek vagy még az anya szerephez.

2014. ápr. 14. 17:24
 2/10 anonim ***** válasza:
2%
78 órás tabi. Azaz fogamzásgátló, de feltétlen az esemény utáni. Amugy miaz ,hogy kidobott a barátod ?! Jézusom ..
2014. ápr. 14. 17:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
2. Már terhes!
2014. ápr. 14. 17:29
 4/10 anonim ***** válasza:
24%

Hát ha terhes, a 78 órás tablettát szedheti, semmi értelme... mit segítsünk? Édesanyád hogy fogadta? Ő mit javasol? Milyen anyagi helyzetben vagytok? Azt, hogy tudod-e vállalni a gyermeket, azt a szüleiddel kell megbeszélned.

Végig kell gondolnod, hogy képes lennél-e örökbe adni?

Ha mindkettőre nem a válasz, az abortusz marad megoldásként. De ne vacillálj túl sokat, nem tudom hányadik hétben jársz, de az abortuszt a 12. hétig végzik el.

2014. ápr. 14. 17:30
 5/10 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj kedves 2.! De ha már tudja valaki,hogy terhes az esemény utáni tablettával bőven elkésett!

Kedves kérdező: még te is szinte gyerek vagy. Képzeld el,hogy lesz egy kisbabád,akit fel kell nevelned. Mindig mellett lenni akár beteg,akár nem. Ő kéne,hogy legyen az első az életedben,még ha esetleg kapsz is segítséget a szüleidtől, nem csinálhatod már azt,amit akarsz,azt amit más fiatal. Van,akinek ez nem gond,de nagyon-nagyon kevés ilyenről hallottam. Ezeket mérlegel és döntsél! Megmondani senki nem fogja helyetted,hogy mit tegyél.

2014. ápr. 14. 17:32
 6/10 anonim ***** válasza:

"78 órás tabi. Azaz fogamzásgátló, de feltétlen az esemény utáni."

Azt 72 órásnak hívják és ha már kiderült, hogy a kérdező terhes, akkor már mindegy! Ugyanis azt a "balesetet", azaz a védekezés nélküli belemenős aktust követő 72 órán belül kell bevenni. Ha kiderült, hogy terhes, akkor az már nyilván nem fog hatni!

És kérdező, mégis akkor mit szeretnél? Anyuka lenni? 15 évesen? Egyedül felnevelni apuka nélkül a gyereket? Mert oké, hogy a szüleid esetleg segítenek, de neked ennyi idősen nem gyereket kéne nevelned.

Vagy kihordanád, megszülnéd és örökbe adnád? Arra képes lennél?

Én sem abortusz ellenes sem abortusz párti nem vagyok, de vannak olyan helyzetek, mint ez is, amikor is neked még nem kéne gyereket szülnöd! Sőt, nemi életet sem kellene még élned, mert itt van az eredménye annak, ha nem vagy minden téren kész a nemi életre. Mert az nem csak testi érettséget jelent, hanem minden terű tudást és felelősségteljességet. Ami nálatok nyilván nem volt meg. Valamelyik.

Szóval döntsd el, hogy melyik a "legjobb" számodra.

2014. ápr. 14. 17:33
 7/10 anonim válasza:
92%
I got the feeling hogy ez egy tipikus kamu kerdes, a kérdező csak az agyunkat akarja húzni es röhögve olvassa a valaszokat...
2014. ápr. 14. 17:42
 8/10 anonim ***** válasza:

15 éves vagy és még nem vagy túl a felvilágosító órán??? Van egy tucat védekezési mód, ebből kb 5-öt Te is alkalmazhattál volna vagy a barátod...

Beszéld meg Anyuddal és az orvosoddal, hogy melyik lenne a legjobb!!!

(Amúgy asszem kiskorúaknál/fiatalkorúaknál 18. hétig csinálják meg, de 12. hét után már meg kell szülni).

2014. ápr. 14. 17:54
 9/10 anonim ***** válasza:
fake
2014. ápr. 14. 18:01
 10/10 anonim ***** válasza:

Ismerek valakit, aki 15 évesen megszülte a babáját és szépen neveli. Szóba sem jött nála hogy elvetesse vagy örökbe adja. Magántanulóként befejezte az iskolát, leérettségizett, szakmát tanult, felelősségteljes állása van. Édesanyja időnként besegít és segített neki - de neki sem könnyű. R.hadtul nehéz volt neki de nagyon szépen neveli a gyereket, aki most már iskolás korú. Tudom hogy ez a legritkább eset, de igenis létezik ilyen.

Nyilván ezzel most nem gyerekvállalásra buzdítom a tiniket, de erre is van példa.

2014. ápr. 14. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!