Mit tehetnék, hogy jobban teljenek az éjszakák?
Ha ezek nem valamilyen testi tünet vagy tényleges kockázati tényező miatt vannak, akkor lelkileg, szellemileg próbálj megnyugodni. Látogass olyan babás oldalakat, vagy olvass olyan könyveket, kiadványokat, nézz filmeket, amik pozitívan hatnak rád, és nem megijesztenek a negatív eshetőségekkel, hanem a szépre, jóra koncentrálnak.
Elalvás előtt próbálj megnyugodni, és kizárni a rossz gondolatokat. Esetleg beszélgethetnétek elalvás előtt a pároddal a babával kapcsolatban, de csakis a jó dolgokról, azokról, amikre vártok, amit majd szeretnétek, akár elkezdhetitek az első közös élményeiteket tervezgetni. Tudatosan értsd meg, hogy a félelmeid nagyobbak, mint a tényleges kockázatok, és tudatosan koncentrálj arra, ami szép a terhességben.
Elsőnek üzenem, hogy orvos ebben nem kompetens, kivéve ha pszichoterápiás képzettsége van! Terhesség alatti szorongást nem fogják gyógyszerezni.
Pszichológus nem csak fizetős van, hanem a területileg illetékes rendelőben is van TB alapon. Én ezt javasolnám, ha nincs komoly háttérproblémád (valamilyen pszichiátriai állapot, ami a szülés előtt is fenn állt), akkor valószínűleg elég lesz néhány konzultáció.
A terhesség egy amúgy is kényes állapot, az emberben előtörnek az eddig elfojtott szorongások, félelmek, ezeket jobb megismerni és a megfelelő mederbe terelni.
Az állkapocs fájhat a fogcsikorgatástól, ami vegetatív, pszichés tünete a szorongásnak. A szorongácscsökkentő gyógyszerek pedig igencsak nem tesznek jót a magzatnak!
Marad az alternatív módszer. Verbális terápia, autogén tréning, KIP stb a pszichológusnál.
Terhesség alatt gyógyszeres kezelés csak extrém tüneteket okozó esetben lehetséges, vagy komoly pszichiátriai problémánál. (súlyos depresszió, skizofrénia)
uhh bocsánat kicsit meghülyült a gépem :)
szóval :
Köszönöm a válaszokat.Alapból soha nem volt semmi ilyen problémám. Jó alvó voltam,rémálmom is szökőévben egyszer volt. Nagyon optimista szoktam lenni,depressziós se voltam soha. Most viszont rettegek,hogy történik valami baj a babával. Napközben jól megy a figyelemelterelés,de éjjel... Jövőhéten megyek körzeti orvoshoz,meglátjuk mit mond. Bár itt vidéken máshogy kezelik az ilyesmit mint Budapesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!