Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tehetnék, hogy jobban...

Mit tehetnék, hogy jobban teljenek az éjszakák?

Figyelt kérdés
Még csak a 14 hétben járok,de már hetek óta majdnem minden nap a szülésről álmodok. Sajnos kivétel nélkül rémálom mindegyik,vetélés,komplikácio,baba összecserés és még sorolhatnám. Ráadásul a párom szerint csikorgatom a fogam,sőt reggel fáj az álkapcsom mert be van feszítve. Arról nem is beszélve,hogy fáradtabb vagyok mint este... Mit ajánlanátok ? Hogyan nyugtathatnám meg magam,hogy ne álmodjak ilyeneket ? Másnak is van-volt ilyen ? ( az első babánkat várjuk ) Sajnos pszichológusra nincs pénzünk

2014. ápr. 9. 08:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Mindenképpen fordulj orvoshoz! Ne pszichológushoz, hanem orvoshoz! Fognak segíteni, és amennyiben jogosult vagy társadalombiztosítási ellátásra, az esetlegesen felírt gyógyszer árán felül pénzbe sem fog kerülni.
2014. ápr. 9. 09:17
 2/9 hunbula ***** válasza:

Ha ezek nem valamilyen testi tünet vagy tényleges kockázati tényező miatt vannak, akkor lelkileg, szellemileg próbálj megnyugodni. Látogass olyan babás oldalakat, vagy olvass olyan könyveket, kiadványokat, nézz filmeket, amik pozitívan hatnak rád, és nem megijesztenek a negatív eshetőségekkel, hanem a szépre, jóra koncentrálnak.

Elalvás előtt próbálj megnyugodni, és kizárni a rossz gondolatokat. Esetleg beszélgethetnétek elalvás előtt a pároddal a babával kapcsolatban, de csakis a jó dolgokról, azokról, amikre vártok, amit majd szeretnétek, akár elkezdhetitek az első közös élményeiteket tervezgetni. Tudatosan értsd meg, hogy a félelmeid nagyobbak, mint a tényleges kockázatok, és tudatosan koncentrálj arra, ami szép a terhességben.

2014. ápr. 9. 10:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Elsőnek üzenem, hogy orvos ebben nem kompetens, kivéve ha pszichoterápiás képzettsége van! Terhesség alatti szorongást nem fogják gyógyszerezni.

Pszichológus nem csak fizetős van, hanem a területileg illetékes rendelőben is van TB alapon. Én ezt javasolnám, ha nincs komoly háttérproblémád (valamilyen pszichiátriai állapot, ami a szülés előtt is fenn állt), akkor valószínűleg elég lesz néhány konzultáció.

A terhesség egy amúgy is kényes állapot, az emberben előtörnek az eddig elfojtott szorongások, félelmek, ezeket jobb megismerni és a megfelelő mederbe terelni.

2014. ápr. 9. 13:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nem vagyok orvos, de szerintem ha olyan súlyú a dolog, hogy reggel fáj az állkapcsa, menjen el orvoshoz. Abból baj nem lehet.
2014. ápr. 9. 13:18
 5/9 anonim ***** válasza:

Az állkapocs fájhat a fogcsikorgatástól, ami vegetatív, pszichés tünete a szorongásnak. A szorongácscsökkentő gyógyszerek pedig igencsak nem tesznek jót a magzatnak!

Marad az alternatív módszer. Verbális terápia, autogén tréning, KIP stb a pszichológusnál.

Terhesség alatt gyógyszeres kezelés csak extrém tüneteket okozó esetben lehetséges, vagy komoly pszichiátriai problémánál. (súlyos depresszió, skizofrénia)

2014. ápr. 9. 13:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyébként a TB-s pszichológushoz egy pszichiátriai konzultáció után megy az ember, tehát orvossal mindenképpen találkozik, aki beutalja a pszichológushoz.
2014. ápr. 9. 13:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Alapból soha nem volt semmi ilyen problémám. Jó alvó voltam,rémálmom is szökőévben egyszer volt. Nagyon optimista szoktam lenni,depressziós se voltam soha. Most viszont rettegek,hogy történik valami baj a babával. Napközben jól megy a figyelemeltereléKöszönöm a válaszokat.Alapból soha nem volt semmi ilyen problémám. Jó alvó voltam,rémálmom is szökőévben egyszer volt. Nagyon optimista szoktam lenni,depressziós se voltam soha. Most viszont rettegek,hogy történik valami baj a babával. Napközben jól megy a figyelemelterelés,de éjjel... Jövőhéten megyek körzeti orvosJövőhéten megyek körzeti orvoshoz,meglátjuk mit mond. Bár itt vidéken máshogy kezelik az ilyesmit mint Budapesten.
2014. ápr. 9. 15:44
 8/9 A kérdező kommentje:

uhh bocsánat kicsit meghülyült a gépem :)

szóval :

Köszönöm a válaszokat.Alapból soha nem volt semmi ilyen problémám. Jó alvó voltam,rémálmom is szökőévben egyszer volt. Nagyon optimista szoktam lenni,depressziós se voltam soha. Most viszont rettegek,hogy történik valami baj a babával. Napközben jól megy a figyelemelterelés,de éjjel... Jövőhéten megyek körzeti orvoshoz,meglátjuk mit mond. Bár itt vidéken máshogy kezelik az ilyesmit mint Budapesten.

2014. ápr. 9. 15:47
 9/9 anonim válasza:
Biztosan nem árt ha beszélsz erről egy orvossal, de szerintem elég lehet ha nyugtatod magad. Napi 3x1 magne b6, de akár 3x2 is lehet. Nézz utána olyan nyugtató hatású teáknak amiket fogyaszthatsz várandósan. Szerintem a Kamilla teát is lehet. Az nekem is mindig segít. :) forró fürdőt ugyan nem vehetsz, de meleg lehet. Ha teszel bele egy kis fürdősót az izomlazító, az is hasznos lehet. Az illóolajakat nem ajánlom, mert erre tényleg nagyon oda kell figyelni, de egy szakember meg tudja mondani melyiket használhatod. Illetve mindenképp ajánlani tudom a kismamajógát. Ez jót tesz a testnek és léleknek is egyaránt! :) 15 hetes kismama
2014. ápr. 15. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!