Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hatástalan lesz a fogamzásgátl...

Hatástalan lesz a fogamzásgátló, ha így szedtem be?

Figyelt kérdés
Egyik nap reggel 8, másik nap délután 6, harmadik nap délelőtt 10, negyedik nap délután 1, ötödik nap este 6 óra, hatodik nap este 6 óra, hetedik nap este 6 óra (azóta már figyelek rá, hogy egy időpontban szedjem be). Most hatástalan lesz vajon, hogy így szedtem az elején? :/ Előre köszi a válaszokat.
2014. ápr. 7. 14:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, hatástalan lesz.
2014. ápr. 7. 15:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül lesz hatástalan, de nagy rá az esély, hogy csökkent a hatása. Ugyanis a fogamzásgátlónál a lényeg, hogy 12 óránál több idő két tabletta bevétele közt ne teljen el, ugyanis az kihagyásnak számít, aminél meg csökkenhet vagy csökken is a hatás. Ilyenkor nagyon ajánlott, ha élsz nemi életet a kiegészítő védekezés legalább 1 hétig és kezd el rendesen szedni, vagy akkor felesleges szednem úgy egyáltalán. Mert minek? Hatása nem lesz, akkor meg csak felesleges pénzkidobás, nem mellesleg lesz egy gyereked is akár.
2014. ápr. 7. 15:03
 3/7 anonim ***** válasza:
bocs, felesleges szedned...elírtam
2014. ápr. 7. 15:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Amúgy, mennyiből tartana a telefonodba mondjuk este nyolcra beállítani egy emlékeztetőt/ébresztőt, hogy ne felejtsd el?
2014. ápr. 7. 15:04
 5/7 A kérdező kommentje:
Milyen 12 óránál több? Nem naponta kell beszedni? Akkor 24 óra nem?
2014. ápr. 7. 15:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Bocs, félreírtam.:) Ezt is.:) Néha előrébb jár a gondolatom, mint a kezem és akkor szoktam össze-vissza írni.:)

Tehát arra gondoltam, hogy ha a következő szemet, amit másnap vennél be, azt nem veszed be időben, tehát eltelik a 12 óra, vagyis 12 óránál többet csúszol a következő szemmel, akkor az már kihagyásnak számít. És ilyenkor csökkenhet vagy csökken is a hatás.

2014. ápr. 7. 15:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem, hát csak az elején néztem el, de, ha jól számoltam nem léptem túl a 12 órát, csak majdnem. Köszi a választ.
2014. ápr. 7. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!