Hatástalan lesz a fogamzásgátló, ha így szedtem be?
Figyelt kérdés
Egyik nap reggel 8, másik nap délután 6, harmadik nap délelőtt 10, negyedik nap délután 1, ötödik nap este 6 óra, hatodik nap este 6 óra, hetedik nap este 6 óra (azóta már figyelek rá, hogy egy időpontban szedjem be). Most hatástalan lesz vajon, hogy így szedtem az elején? :/ Előre köszi a válaszokat.2014. ápr. 7. 14:58
2/7 anonim válasza:
Nem feltétlenül lesz hatástalan, de nagy rá az esély, hogy csökkent a hatása. Ugyanis a fogamzásgátlónál a lényeg, hogy 12 óránál több idő két tabletta bevétele közt ne teljen el, ugyanis az kihagyásnak számít, aminél meg csökkenhet vagy csökken is a hatás. Ilyenkor nagyon ajánlott, ha élsz nemi életet a kiegészítő védekezés legalább 1 hétig és kezd el rendesen szedni, vagy akkor felesleges szednem úgy egyáltalán. Mert minek? Hatása nem lesz, akkor meg csak felesleges pénzkidobás, nem mellesleg lesz egy gyereked is akár.
3/7 anonim válasza:
bocs, felesleges szedned...elírtam
4/7 anonim válasza:
Amúgy, mennyiből tartana a telefonodba mondjuk este nyolcra beállítani egy emlékeztetőt/ébresztőt, hogy ne felejtsd el?
5/7 A kérdező kommentje:
Milyen 12 óránál több? Nem naponta kell beszedni? Akkor 24 óra nem?
2014. ápr. 7. 15:06
6/7 anonim válasza:
Bocs, félreírtam.:) Ezt is.:) Néha előrébb jár a gondolatom, mint a kezem és akkor szoktam össze-vissza írni.:)
Tehát arra gondoltam, hogy ha a következő szemet, amit másnap vennél be, azt nem veszed be időben, tehát eltelik a 12 óra, vagyis 12 óránál többet csúszol a következő szemmel, akkor az már kihagyásnak számít. És ilyenkor csökkenhet vagy csökken is a hatás.
7/7 A kérdező kommentje:
Értem, hát csak az elején néztem el, de, ha jól számoltam nem léptem túl a 12 órát, csak majdnem. Köszi a választ.
2014. ápr. 7. 15:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!