Az always betéteken kívül melyik fajtát tanácsoljátok erős vérzéshez? Always -t nem bírom!
Szerintem ilyen esetben a legjobb a Naturella Classic maxi és 8 db van benne és az ára is jó, én 300 ft alatt szoktam megvenni 100-as boltokban, vagy Reálban. Az bőven elég erős napokra, ill. erős napokon éjszakára is. Kizártnak tartom, hogy ebből a vastagból elfogyjon 8 db az erős napokon annak, aki még olykor tamponozik is. Nekem első 2-3 nap erős folyásom van, akkor ezt használom, mivel hátul a fenék résznél jó hosszú, tehát ha forgolódni szoktál éjszaka, akkor ugye simán hátrafolyhat de anélkül, hogy összevérezné a bugyidat, ill, a pizsamádat, lepedődet, mert ez a Naturella gyorsan beszívja. Gyorsabban, mint az Always. :-)
Reggel, ha hirtelen kikelsz az ágyból, akkor nyilván megindul, na én akkor véreztem össze mindent ha ilyenkor Always volt bent. Igazából régen, mikor még szüleim pénzére kellett támaszkodnom, akkor mindig azt a sz@r, műanyag Always kellett használni...bloáá...idegbe voltam mindig, mert nekem marha érzékeny bőröm van, anyum meg annyira sík hülye, hogy az nem igaz és bedől a reklámoknak és mindig ránk tukmálta húgommal, hogy azt kell használnunk, mert hogy "az jó" ...persze mert annyi pénzt költenek a marketingre, hogy az nem igaz és a drága ára is azért van, mert reklámra kell a pénz. Van abból is pamutos fedőréteg, mert rájöttek, hogy elég "zörgős" és irritatív a műanyag borítás, de sztem az is édeskevés. Feljött pár óra alatt a fenekénél, meg ki is lyukadt a felső rész, szóval nem ért semmit az a pamut. Sőt nekem mivel érzékeny a bőröm és nem igazán szellőzött, bepállott a fenekemnél, akármilyen gyakran is cseréltem és pattanásaim lettek ilyen napokon ott. Pont mint egy kisbabának a pelenkától. Ez biztos azért van, mert nem elég jó a légáteresztése, ill. ilyen érzékeny bőrűeknek nem ajánlott.
Egyébként nem tudom, hogy te mennyire vagy tampon párti, de én speciál állandó hányingerrel küszködtem, ha használtam erősebb napokon a super tampont. A nőgyógyászomnak megemlítettem, hogy adjon tanácsot erre, mert úgy simán betét viszont nem éppen praktikus, kellemetlen szagok ilyenkor is lehetnek, én meg sokszor buszozok 2-3 órát is. Ilyenkor nem árt erősebb vérzésnél a tampon is a betét mellé. Erre azt ajánlotta a nődokim, hogy akkor jó minőségű mini tampont használjak, azok pont kibírják a 2-3 órát, míg eljutok Wc-re, hogy kicseréljem. Persze ilyenkor is kell betét, ha netalán tele lesz a tampon. De tényleg elmúlt a hányingerem. Ritkán használok tampont, csak erősebb napokon, de akkor is csak minit és semmi bajom tőle. Azt is mondta a nődoki, hogy mini sokkal jobb, nem irritálja annyira a hüvelyt, nem pállik be 2-3 óra alatt, mint a super tamponok, mert van, hogy nincs akkora folyás, főleg ha az ember csak ül a buszon. És a super tamponok főleg azért nem jók, mert nem könnyű felhelyezni őket a méretük miatt és kihúzni sem, mert van, hogy az egyik oldala szívja fel a vért, a másik oldala nem tudja, mert a méretéből adódóan nem "vezeti" át oda a vért. A mini, ha tovább marad bent, mint ami javasolt, nem okoz semmi bajt, fertőzést...stb. Meg a nődokim is mondta, hogy pont jó a mini, mert arra kényszeríti a nőket, hogy gyakran menjenek cserélgetni, így ideje sincs bepállani a hüvelyben és valamilyen fertőzést okozni. :-)Sőt a gyakori Wc-re menés is arra késztet, hogy igyál több vizet, ami köztudott, hogy segít a felgyorsítani a nyálkahártya leválást és rövidíti a menzesz idejét.
Az első két napban, ha éppen mennem kell valahova, akkor felhelyezek minit és berakok egy puha betétet és kész. :-) De nem igazán szeretek tamponozni, csak ha nagyon muszáj menni valahova ilyen erős vérzéses órákban..napokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!