Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Bevehetem a baratnom fogamzasg...

Bevehetem a baratnom fogamzasgatlojat?

Figyelt kérdés

Egy éve abbahagytam a tablettat, de mostansag nagyon rosszul vagyok ezert szeretnem ujbol elkezdeni szedni, es jovo hét kéne megjonnie amikor viszont egy fontos meccsem van. Kulfoldon vagyok ezert ahhoz a tablettatahoz amit otthon szedtem ( yadine) nem tudok hozzajutni. Itteni baratnom viszont szed, csak nem tudom mennyire veszelyes orvosi vizsgalat nelkul elkezdeni egy masikat.

Mar egy eve ugye nem szedek, szoval nem az lenne h varialgatok kozottuk, csak siman atternek egy masra. A nogyogaszom nem tudom telefonon elerni, plusz jovo heten amint megjon- elso napon ugye el kene kezdenem szedni... Szoval eleg surgos

2014. ápr. 5. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Nagyon nem ajánlott orvosi vizsgálat nélkül bevenni egy olyan gyógyszert, amit még soha nem szedtél, vagy úgy egyáltalán több, mint egy éve úgy fogamzásgátlót újra elkezdeni szedni, hogy orvos nem látott vagy nem bólintott rá.

Vérvétel, rákszűrés mindenképpen kell előtte.

Amúgy meg mi köze a meccsnek a fogamzásgátlóhoz? Fogamzásgátló mellett is van vérzés és ha még arra gondoltál, hogy eltolod vele a vérzésedet, azt semmiképpen nem az első levél gyógyszernél ajánlott megcsinálni. Meg utána ki tudja, 1 év eltelt, más lenne a gyógyszer, a hormonösszetétel, még lehet rosszabbul járnál, mint így.

De hát te tudod...

2014. ápr. 5. 15:08
 2/5 A kérdező kommentje:

Koszi eloszor is a valaszod!

Kedden kene megjonnie, es mikor elozsor kezdtem el szedni emlekszem h a menzesz elso napjan kezdtem. Utana kb 1-2napig volt meg, szerda utazom ugyhogy pont jol ki is jonne ha most kezdenem el szedni. Csak hat nincs tablettam. Nogyogasznal voltam szuresen osszel, minden rendben volt

2014. ápr. 5. 15:19
 3/5 A kérdező kommentje:
A meccsnek meg annyi koze van hozza, hogy mint emlitettem mostansag igen megszenvedek ha megvan plusz 3 szor fogok repulni, dupla ennyiszer vonatozni es tenyleg nagyon kellemetlen lenne ha meglenne. Ha nem lennek rosszul, elviselnem, de hanyni meg az agyat nyomni ahogy szoktam... Nem lesz lehetosegem most
2014. ápr. 5. 15:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Az csak egy dolog, hogy régen bevetted a vérzés első napján a gyógyszert és utána 2 nap múlva már nem volt vérzésed, vagy alig. De most már eltelt 1 év, még lehet hogy ugyanarra a gyógyszerre sem reagálna úgy a szervezeted, nemhogy egy másikra. Lehet hogy még erősebb lenne a vérzésed, mint egyébként. Mivel másabb gyógyszer, másabb a hormonösszetétele.

És ha ősszel voltál is, mondjuk a rákszűrésed rendben volt, de a vérvétel szempontjából nem mindegy az a több hónap, még ha éppen ősszel lett is volna vérvételed.

Én a helyedben biztos, hogy nem szednék a magam fejétől másik gyógyszert.

2014. ápr. 5. 16:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Menj SZTK-ba .
2014. ápr. 5. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!